Premium

Twaalfde zeperd op rij voor Nederhorst: ’Dit had een mooie stap kunnen zijn’

Twaalfde zeperd op rij voor Nederhorst: ’Dit had een mooie stap kunnen zijn’
Aanvoerder Job van Wijk (r) opende de score voor Nederhorst maar bleef na negentig minuten opnieuw met lege handen achter.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Nederhorst den Berg

Het zat er dicht tegenaan, maar Nederhorst kon toch weer geen punt pakken. De Bergers verloren in eigen huis nipt met 3-4 van PVC. De drie goals en de getoonde inzet zorgden desondanks voor een positieve noot op sportpark Meerzicht. Vertrekkend trainer Wesley Geerlings hoopt het seizoen - ondanks geluiden over overstappen naar de zaterdag - nog altijd in de derde klasse af te sluiten.

Of Nederhorst volgend seizoen aantreedt op zaterdag in plaats van zondag, is nog niet zeker. De ledenvergadering van 16 maart moet daar uitsluitsel over geven. Geerlings maakt het in elk geval weinig uit. De afzwaaiende trainer zal er dan sowieso niet meer bij zijn. „Ik stop veel energie in de spelersgroep en dat komt er niet uit. Nu zijn we veel met randzaken bezig, maar ik wil meer met het voetbal bezig zijn. Dat ligt niet op één lijn. Ik heb nu twee kinderen, ik werk gedeeltelijk en ga ook nog een studie fysiotherapie erbij volgen. En met name voor die opleiding heb ik mijn concentratie en aandacht nodig, dát is voor mijn toekomst. Voetbal moet dan ontspanning brengen. Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt om aan het einde van het seizoen te stoppen. Ik ga kijken of er iets anders komt en anders wordt het een jaar niks.”

Klaar is Geerlings nog niet met Nederhorst. „Ik wil het seizoen leuk afsluiten, daar wil ik alles voor in het werk stellen. Dit had een mooie stap in de goede richting kunnen zijn.”

Maar zoals al weken achter elkaar het geval is, lukte het Nederhorst ook deze zondag niet om van het schamele aantal van vier punten - dat overigens al na drie speelronden was bereikt - af te komen. De nieuwe nederlaag betekende alweer de twaalfde zeperd op rij.

De wedstrijd begon nog zo mooi voor de thuisploeg, met een vroege voorsprong na een fraaie lob van Job van Wijk. De bal bleef in de lucht ’hangen’ en de keeper van PVC, die voor zijn lijn stond, was gezien. Van de voorsprong kon niet lang worden genoten, want acht minuten later stond het alweer 1-2, na een wat lullig rollertje met de punt en een klutsgoal uit een vrije trap.

Rush over rechts

Na rust gingen de Bergers op zoek naar de gelijkmaker, en vonden die ook. Na een rush over rechts leverde Rijk Bruins de bal af bij Milan Alkaisy. Na een succesvolle actie in de zestien gaf hij de bal strak voor en kon Marco Terlien eenvoudig de 2-2 binnenlopen. Net als bij de eerste treffer van de thuisploeg werd het doelpunt ook nu snel gevolgd door een tegengoal, tot ergernis van aanvaller Rijk Bruins: „Als we scoorden gaven we het meteen weer weg. Dan vallen er gaatjes, dat is een stukje scherpte. Dat komt omdat je veel jonge jongens hebt.”

Opnieuw moest Nederhorst op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel echter niet meer. Het was PVC dat de marge vergrootte naar twee. „Toen we 2-4 achterkwamen had ik de hoop eigenlijk al opgegeven”, dacht Bruins. Toch was hij de man die de eindstand bepaalde. „Een mooie goal, met links, ik wilde hem eigenlijk indraaien vanaf de zijlijn, maar de bal vliegt zo over de keeper heen. Wereldgoal! Nee, een zondagsschot zullen we het maar noemen.”

Steven Stijvers gaf de hoop nog niet op bij 2-4 en 3-4 maar beaamde dat het niet makkelijk was: „Je kan niet makkelijk twee of drie keer een vlot lopende aanval opzetten met die wind. Dan heb je geluk nodig dat de bal net goed valt. Je krijgt een paar kansen, maar die moeten in dit soort wedstrijden gewoon zitten om een punt te pakken. Op deze manier blijf je hangen in een slechte reeks.”

De complimenten in de wedstrijd gaan naar doelman Wesley van der Helm die met fantastische reddingen en één-tegen-één duels een aantal doelpunten van PVC heeft voorkomen. „Man of the match”, zo noemde Bruins zijn teamgenoot.

Nederhorst: Van der Helm; Stijvers, Hagen (45. Alkaisy), De Bruin, Schols, Huussen (56. Dijkstra); Van Wijk, Terlien (65. Jaspers), Heusen; Bruins, Sibbing.

Meer nieuws uit Sport Regionaal