SDO laat na goede zaken te doen op winderig bijveldje

SDO laat na goede zaken te doen op winderig bijveldje
Jesse van Huisstede kan bijna niet afgestopt worden (hier tegen Leonidas).
© Archieffoto
Velsen

SDO heeft in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal het duel der middenmoters verloren van Velsen: 1-0.

Trainer Koen Janssen vond dat het duel in Velsen eigenlijk geen doorgang had mogen vinden. „Dit ging echt helemaal nergens over. We speelden op een bijveld, bovendien maakten de wind en de regen enigszins fatsoenlijk voetballen onmogelijk. De gelukkigste heeft gewonnen”, sprak de Amersfoortse trainer, die tot op het bot toe verkleumd was door de vele regenval tijdens de tweede helft.

„In de eerste 45 minuten stonden we eigenlijk continu onder druk, omdat we de wind tegen hadden en Velsen daarvan profiteerde. Toch kregen zij niet echt veel kansen. De goal was eigenlijk ook een toevalstreffer”, doelde Janssen op de 1-0 van Gilermo Pengel, die een ingooi pardoes met een omhaal in de korte hoek deed belanden.

„Na de rust ging de wind wel wat liggen en waren wij bovenliggend, maar het was een wedstrijd zoals het hele seizoen. Eentje van net niet”, ging Janssen verder.

De coach van de Bussumse hoofdklasser baalde van het resultaat. „Onze concurrenten spelen allemaal gelijk dus we hadden goede zaken kunnen doen door van de onderste plaatsen weg te blijven. Nu moeten we dat over twee weken bewerkstelligen tegen Emmen”, sloot Janssen af.

Meer nieuws uit Sport Regionaal