Zondag tweede klasse: Soest verliest voor het eerst, Weesp thuis onderuit

Zondag tweede klasse: Soest verliest voor het eerst, Weesp thuis onderuit
Soest-middenvelder Giovanni Nicolaas haalt uit (hier tegen Nieuw Utrecht).
© Archieffoto
Hilversum

SO Soest heeft voor het eerst in vijftien wedstrijden verloren in de tweede klasse B. Theole was met 1-0 te sterk voor de formatie van trainer René van der Kooij.

Vanwege storm Dennis was het lastig om het spel te maken, vond de Maaslandse coach. „Onder deze omstandigheden was dat niet mogelijk. Toen de 1-0 viel, moesten we opportunistischer spelen, maar dat lukte ons echt niet”, vertelt Van der Kooij, die Redouan Boussoufi, overgekomen van het Utrechtse DHSC, als invaller liet debuteren.

In de eerste helft was een grote kans niet aan Soest-aanvaller Corné Parol besteed, al mochten de bezoekers ook niet klagen over het engeltje dat op hun eigen lat zat. Theole raakte drie keer het aluminium boven doelman Midas Dorrestein.

„Het was een typische 0-0 wedstrijd waarin de ploeg die als eerste scoorde hem zou winnen. Dat gebeurde helaas ook. Dat we nu voor het eerst verloren hebben, doet me weinig. Ik verlies liever twee keer, dan dat ik zes keer gelijkspeel.”

Concurrenten Kampong en Pancratius wonnen wel, waardoor SO Soest als nummer drie nu respectievelijk vier en drie punten achterstand heeft.

Degradatieplaatsen

FC Weesp kon op eigen veld afstand nemen van de degradatieplaatsen als het zou winnen van concurrent Zeeburgia, maar daar slaagde de formatie van trainer Maykel Tak bij lange na niet in. De bezoekers uit Amsterdam staken er op sportcomplex Papelaan vakkundig en verdiend een stokje voor. Uiteindelijk gaf het scorebord na negentig minuten een 0-3 eindstand aan.

In december stond trainer Maykel Tak nog zwaar onder druk bij FC Weesp, de Utrechter met een verleden bij Hercules stelde zijn positie ter beschikking, maar na een gesprek tussen de coach, selectie en de club werden de plooien gladgestreken. Een overwinning op Roda ’23 (2-1, red.) was daarna een nieuw teken van leven, maar na vier nederlagen op een rij is het weer code rood voor FC Weesp. Met nog elf wedstrijden voor de boeg is het zaak voor Tak en zijn manschappen om snel een ommekeer te bewerkstelligen. Zeeburgia staat namelijk op een gelijk puntenaantal, terwijl DIOS op vijf punten staat. Volgende week zijn SO Soest en FC Weesp allebei vrij, waarna beide regiogenoten op 1 maart het vanwege storm Ciara afgelaste duel van vorige week inhalen op sportpark Bosstraat.

Meer nieuws uit Sport Regionaal