Hilversum niet in kampioensvorm: ’Over ons spel kan ik niet tevreden zijn’

Hilversum niet in kampioensvorm: ’Over ons spel kan ik niet tevreden zijn’
Cosmin Stan had de grootst mogelijke moeite met zijn tegenstander maar won wel.
© Archieffoto
Hilversum

ProActief Hilversum heeft ontegenzeggelijk de kwaliteiten om landskampioen te worden, maar afgaande op de 5-1 zege van zaterdag op het nietige Avanti en de 3-3 een dag later tegen nummer drie Scylla begint het bij de huidige nummer twee van de eredivisie toch een beetje te piepen en te kraken.

Met name qua focus valt er nog wel wat te schaven. Coach Bert Olofsen: „De resultaten waren redelijk, maar over de manier waarop we hebben gespeeld kan ik niet tevreden zijn.”

Hekkensluiter Avanti verkocht de huid duur. Dat ondervond Lauric Jean, die tegen oud-Hilversummer Ruan Greyling een 2-0 voorsprong weggaf maar in de vijfde game zijn rug rechtte. Tegen Vincent Blom kwam Jean in een spectaculair duel 2-0 achter, maar ook nu herpakte hij zich. Ook Martin Khatchanov had het tegen Blom Spaans benauwd, maar was in de vijfde game bij de les.

Cosmin Stan viel uit de toon, had de grootst mogelijke moeite met invaller en hoofdklassespeler Bernou Wagenaar, maar won wel: 3-2. Tegen Greyling dolf hij met dezelfde cijfers het onderspit. Olofsen: „Cosmin maakte te veel fouten en wilde te hard slaan. Dat komt allemaal door te weinig trainingsuren.”

Tegen Scylla leek het na de fraaie zege van Jean op Kazeem Nasiru een mooie middag te worden. Dat viel tegen. Nolan Schultz verslikte zich na een 2-1 voorsprong in Nederlands kampioene Kim Vermaas. „Ondanks goede coaching verloor ik plots de controle”, zag het talent.

Vervolgens kreeg Khatchanov Vlaming Jasper Merckx pas in ’vijven’ op de knieën, waarna Schultz niks in te brengen had tegen Nasiru.

De slotpartijen werden verdeeld. Jean begon nog scherp tegen Merckx, verloor daarna de tweede knullig met 16-14, was vervolgens ’compleet uit balans’, sloeg een keer met de vuist op tafel, negeerde in de vierde (gewonnen) game een time-out van Olofsen en kreeg uiteindelijk de rekening gepresenteerd: 2-3.

Khatchanov redde tegen Vermaas nog wel het punt. Olofsen: „We staan nog zeven punten voor op Smash en Scylla, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Onze tweede plek hangt een beetje af van wat Smash straks tegen Scylla doet.” Over Jean: „Hij raakte geïrriteerd omdat hij niet goed speelde. Ik vind het onverstandig dat hij geen time-out wilde. Hij was wat ziekjes, misschien had dat ermee te maken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal