Zaterdagvoetbal: Zuidvogels raast door, Loosdrecht deelt koppositie

Zaterdagvoetbal: Zuidvogels raast door, Loosdrecht deelt koppositie
Zuidvogels-speler Hidde van Erkel heeft iets moois in gedachten.
© Archieffoto
Hilversum

De zegereeks van Zuidvogels duurt onverminderd voort. Op sportpark Goed Genoeg werd zaterdagmiddag ook AFC aan de zegekar gebonden: 0-1.

Het was alweer de vijfde overwinning op rij voor de formatie van Michael van den Berg, die daarmee opstoomde naar de derde plek in 1A. De enige en daarmee winnende goal viel na ruim een half uur spelen, toen linksback Furkan Cetin na een fraaie rush Martin Campbell bediende: 0-1. In de tweede helft kwam Zuidvogels onder druk te staan, maar kregen de bezoekers ook ruimte om te counteren. Het resulteerde in kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer en dus gingen de punten mee naar Huizen.

Door met 0-1 te winnen bij De Meern is Loosdrecht weer gedeeld koploper in 2B. Medekoploper Maarssen ging immers onderuit bij BFC.Hoewel Loosdrecht duidelijk de betere partij was, werd De Meern pas in de slotfase over de knie gelegd toen Luuk van Huisstede op aangeven van Aboubakr Ouaddouh de winnende voor zijn rekening nam.

Victoria was met 0-1 te sterk voor Nieuwland en won zodoende voor de vijfde keer op rij. Wesley Dam was de gevierde man, want met een fraai afstandsschot besliste hij halverwege de tweede helft de wedstrijd. „Een ietwat gelukkige, maar zeker geen onterechte overwinning”, concludeerde trainer Robert Roest.

SVM wist zich in 4G te herstellen van een teleurstellende vorige speelronde. Thuis was de ploeg van Kevin Ligtermoet sterker dan laagvlieger Faja Lobi: 4-2.

„Het was beduidend beter dan de laatste weken. Zowel met als zonder bal zat het goed in elkaar”, zag Ligtermoet. Mike de Kok (2), Coen Swart en Perry van de Bunt scoorden.

Op bezoek bij het laaggeklasseerde VV De Dreef kwam BZC ’13 terug van een 3-0 achterstand tot 3-3. Goed was het spel allerminst. „Ik heb geen woorden voor de eerste helft. De tweede helft was er wel strijd, maar speelden we verre van het voetbal dat ik wil spelen”, zei trainer Oscar de Wit. Jaap de Swart, Kelvin van der Veen en Mohamed Rotbi prikten raak.

Uit bij middenmoter VVJ liet De Vecht te weinig zien om aanspraak te maken op de punten: 2-1. Bram Nomden maakte de goal.

Er lijkt geen eind te komen aan het teleurstellende seizoen van OSO. Ook SV Vechtzoom was te sterk voor de Hilversummers: 0-2.

Titelkandidaat Elinkwijk was veel te sterk voor het dolende ASV ’65: 6-0.

In 4E lijkt FC Weesp sinds de winterstop de juiste formule te hebben gevonden. Op eigen veld kwam het lager geklasseerde Sporting Almere er niet aan te pas 6-0. Alexander Fransen (3), Thijs Visser, Kobus den Uijl en Rick van der Burg maakten de goals.

Meer nieuws uit Sport Regionaal