Premium

Moe, te dik en altijd stress? Dan is het tijd voor een leefstijlcoach: ’Tien kilo afvallen in een maand, dat werkt niet’

Leefstijlcoaches Cecile Grosjean, Marcella van de Pas, Marjolein van Driel, Ingrid den Ouden en Dominique Kuipers willen van het Gooi gezond houden.
© Foto: Sietske Teeuwisse

Je ongezonde leefstijl veranderen is niet iets wat je in een paar weken voor elkaar krijgt. Zelfs niet in een paar maanden. Trek er gerust twee jaar voor uit. Dan is de kans dat je blijvend gezond leeft en nare kwaaltjes en chronische ziekten buiten de deur houdt veel groter. Dat is de overtuiging van vijf leefstijlcoaches in het Gooi. Ze hebben de krachten gebundeld en een platform opgericht om het Gooi gezond te krijgen én te houden.

Leefstijlcoaches Ingrid den Ouden en Marcella van de Pas uit Hilversum zijn beide door schade en schande wijs geworden. „Ik heb er dertig jaar diëten opzitten”, zucht Ingrid den Ouden. „Dat begon al als meisje van 15, 16 jaar. Alles gedaan en geprobeerd. Steeds weer afvallen en ook weer aankomen. Nu weet ik dat het ideaalbeeld niet bestaat. Het gaat niet om een maat, het gaat erom of je je lekker voelt.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.