Ed Otten blijft aan als coach van ’t Gooi, verschil in ambitie leidt Wesley Geerlings naar de uitgang bij al elf keer op rij verliezend Nederhorst

’t Gooi en Ed Otten zijn tevreden over hun samenwerking, die minimaal een jaar langer gaat duren.

’t Gooi en Ed Otten zijn tevreden over hun samenwerking, die minimaal een jaar langer gaat duren.© Archieffoto

Robert Toret
Hilversum

Ed Otten staat ook volgend seizoen aan het roer bij de mannen van ’t Gooi. Nederhorst neemt daarentegen juist afscheid van zijn trainer, Wesley Geerlings.

Otten is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Hilversummers, nadat hij afgelopen zomer Said Akchich opvolgde. Zijn voorganger loodste ’t Gooi naar de titel in de vierde klasse.

Een niveau hoger, in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal, kende Otten een vliegende start met zijn ploeg. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen, hetgeen zelfs resulteerde in een gedeelde koppositie. Vervolgens kwam de klad er echter in - met zes nederlagen op rij - en gleed ’t Gooi behoorlijk af op de ranglijst, waarop het inmiddels de tiende plek bezet.

Het dienstverband van Wesley Geerlings bij Nederhorst blijft beperkt tot één seizoen. De trainer besloot zijn aflopende contract bij de hekkensluiter van de derde klasse zondag niet te verlengen, omdat de resultaten teleurstellend zijn en hij te weinig progressie ziet. Vooral het ’verschil in ambitie tussen hem en de spelersgroep’ heeft hem doen besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, zo laat de club in een verklaring weten.

Geerlings kende nog wel een voortvarend begin met de ’Bergers’, met vier punten uit drie wedstrijden. Daarna volgden echter elf (soms ruime) nederlagen op rij, waardoor Nederhorst de rode lantaarn inmiddels stevig in handen heeft en alle zeilen bij zal moeten zetten om degradatie af te wenden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal