Wethouder te optimistisch: nieuw zwembad Arenapark in Hilversum pas in 2025 klaar

Zwembad De Lieberg sluit in 2025 de deuren© foto studio kastermans/ben den ouden

Leander Mascini
Hilversum

Wethouder Floris Voorink bleek iets te optimistisch te zijn over de bouw van het nieuwe zwembad op het Arenapark in Hilversum. Tegenover deze krant verklaarde hij in eerste instantie dat het nieuwe bad in 2022 af zou zijn, dat blijkt nu 2025 te zijn.

Eind januari presenteerde Voorink zijn plannen aan deze krant. In 2022 moest er op het kantorenpark aan de oostkant van Hilversum een fonkelnieuw zwembad staan. Het bad vervangt zwembad De Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat dat oud en in het verleden niet veilig was.

Twee weken later bleek de wethouder iets te optimistisch. „Het is technisch onmogelijk om in 2022 al een zwembad te hebben staan”, vertelt zijn woordvoerster desgevraagd. „We moeten nog ontwerpen, grond aankopen, het vergunningentraject doorlopen en daarbovenop komt natuurlijk de bouw zelf nog. Dat kan niet in twee jaar.”

Zwembad De Lieberg wordt pas gesloten als het nieuwe zwembad in gebruik genomen wordt. De deuren zullen dus in 2025 definitief sluiten, en niet zoals eerder gemeld in 2022.

De Hilversumse politiek heeft ingestemd met de plannen voor het nieuwe bad. De commissieleden waren stuk voor stuk overtuigd van de noodzaak van een nieuw zwembad. Zij stemden in met behandeling in de gemeenteraad. Zelfs zonder debat, waardoor wethouder Voorink op 4 maart snel aan de slag kan met het realiseren van het nieuwe bad.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.