Premium

En weg is tuincentrum Gooiersgroen aan de Van Riebeeckweg

En weg is tuincentrum Gooiersgroen aan de Van Riebeeckweg
Van het tuincentrum is bijna geen spoor meer te bekennen.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Hilversum

Je zou het haast niet zeggen, maar op de plek van de foto stond tot voor kort tuincentrum Gooiersgroen.

De afgelopen dagen is echter hard gewerkt om het pand, bestaande uit stalen liggers en grote ruiten als een plantenkas, te demonteren. „Het ging hartstikke goed en precies volgens plan”, legt voormalige eigenaar van Gooiersgroen Joost van Vulpen uit. „Sterker nog, we waren net op tijd voor de stormen die over ons land kwamen. Alles werd snel opgeruimd. Na vier dagen was alles weg.”

En weg is tuincentrum Gooiersgroen aan de Van Riebeeckweg
De buurt keek eerst op het dak van het tuincentrum.
© Foto studio kastermans/leon dakkus

Eind deze week zijn ook de afvalcontainers weggehaald. Daardoor is het normaal gesproken drukke tuincentrum veranderd in een leeg plein. „De tegels die er nog liggen worden deels hergebruikt”, legt Van Vulpen uit. Ondanks de sloop van zijn tuincentrum heeft hij het razend druk. Hij werkt nu in bloemenzaak House of Bloomz bij winkelcentrum Kerkelanden en moet deze Valentijnsdag van hot naar her rijden.

Het terrein aan de Van Riebeeckweg blijft echter niet lang leeg. In april begint de bouw van De Groene Gooyers, zestien duurzame woningen. De woningen zijn er in een drie- en vijfkamervariant en kosten tussen de 279.000 en 420.000 euro. Belangstellenden hebben pech: alles is al verkocht. Aan de auto’s van al deze nieuwe bewoners is ook gedacht: eerst wordt gegraven om een parkeergarage te bouwen.

In maart 2021 moeten de woningen klaar zijn en zal weinig meer herinneren aan de groene activiteiten die zo’n 150 jaar hebben plaatsgevonden aan deze plek langs de Van Riebeeckweg, al is dat nu eigenlijk ook al het geval.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.