Bink Kinderopvang start eerste tweetalige groep voor nul- tot vierjarigen; medewerkers spreken Engels en Nederlands met de kinderen

Bink Kinderopvang start met International Daycare.
© Eigen foto
Hilversum

International Daycare. Dat is de naam van de nieuwste groep van Bink Kinderopvang, locatie kinderdagverblijf Toermalijn in Hilversum. Hier wordt de hele dag in het Engels én in het Nederlands met de kinderen gesproken. De nul- tot vierjarigen zijn vaak kinderen uit internationale gezinnen die tijdelijk in Nederland zijn, zoals expat-gezinnen.

One Person, One Language is het principe dat Bink hanteert. Dit houdt in dat één pedagogische medewerker één taal spreekt, net als vaak thuis bij de kinderen het geval is, zo legt Bink de aanpak uit. Alleen als de kinderen worden gebracht en opgehaald bij de opvang spreken beide medewerkers Engels, om op die manier zo goed mogelijk met beide ouders te kunnen communiceren.

Broers en zussen

De International Daycare-groep is de enige verticale groep van Bink, wat inhoudt dat de kinderen van nul tot vier jaar bij elkaar zitten. Ook dit is een bewuste keuze. Volgens Bink is de band tussen broers en zussen in gezinnen die tijdelijk in Nederland zijn belangrijker dan ooit. Ook omdat ze soms de enige kinderen op de groep zijn die hun taal spreken en begrijpen. Vandaar dat broers en zussen bij elkaar in de groep worden geplaatst.

Net als op alle groepen van Bink (de organisatie telt tachtig opvanglocaties verspreid over Hilversum, Soest, Soesterberg en Huis ter Heide), wordt er gewerkt met de methode Spelend Ontwikkelen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.