Werk aan nieuwe weg Venetapark start maandag

Hilversum

Er wordt maandag gestart met de aanleg van een nieuwe weg over bedrijventerrein Venetapark in Hilversum. De weg is nodig om het gebied tijdens en na de aanleg van de Oosterengweg-tunnel bereikbaar te houden

De BAM heeft eind vorig jaar al bomen gekapt om ruimte te maken voor de weg. De nieuwe weg komt bij de ingang aan de kant van de Liebergerweg.

Er wordt gestart met het verwijderen van lantaarnpalen en trottoirbanden. De grond die wordt afgegraven gaat naar Anna’s Hoeve en wordt gebruikt voor de bouw van de natuurbrug. Zodra dat gebeurd is, wordt er riolering aangelegd. Daarna wordt er gewerkt aan keerwanden, die het hoogteverschil van de weg tot de bermen moeten opvangen.

De buurt kan wat hinder gaan ondervinden van de zo’n honderd vrachten met grond en het aanvoeren van materialen. De appartementen en het parkeerterrein op het Venetapark blijven tijdens het werk gewoon bereikbaar. Het verkeer op de Liebergerweg zal geen last hebben van de werkzaamheden.

De weg is eind maart klaar voor gebruik en wordt in de maand april verder afgemaakt. In november wordt het groen aangeplant.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.