Premium

Hilversumse buurt en Talpa blijven lijnrecht tegenover elkaar staan: ’Het is slecht voor de fauna. Er zijn al bijna geen uilen meer’, ’Weinig respons van bewoners’

Hilversumse buurt en Talpa blijven lijnrecht tegenover elkaar staan: ’Het is slecht voor de fauna. Er zijn al bijna geen uilen meer’, ’Weinig respons van bewoners’
Hilversum

Dat de bewoners van de buurt rond de Bergweg in Hilversum niet blij zijn met het plan van Talpa om werknemers van Amsterdam naar Hilversum te verhuizen, werd nogmaals duidelijk tijdens de commissievergadering van woensdagavond. De buurt stond lijnrecht tegenover het mediabedrijf.

De buurt had een afvaardiging van drie man sterk naar het raadhuis gestuurd. Alle drie spraken zij tijdens de vergadering in over de uitbreidingsplannen van Talpa aan de Bergweg.

Lees ook: Buurt zeer verontrust over komst Talpa naar Bergweg

Het drietal is niet per se tegen de werkzaamheden van het mediabedrijf van John de Mol, maar is bang dat de komst van de extra werknemers ervoor gaat zorgen dat de verkeersdrukte toeneemt en het aantal vrije parkeerplekken juist afneemt.

Ook is een van de buurtbewoners van mening dat het 24/7 werken slecht is voor de fauna. Zo vertelde hij dat er bijna geen uilen meer zijn in de buurt.

Een ook aanwezige Talpa-medewerker benadrukte tijdens zijn spreektijd dat het mediabedrijf alles behalve het voornemen heeft om ’de buurt weg te pesten’.

Talpa ziet juist - met de door de buurt gehekelde - bouw van een parkeergarage een oplossing voor het tekort aan parkeerplekken.

Daarnaast is Talpa in gesprek over een uitbreiding van het aantal ov-fietsen bij het station Hilversum Sportpark, zodat werknemers een goed alternatief hebben voor de auto.

De verhuurder van het pand is van mening dat hij de buurt goed heeft geïnformeerd, maar dat er weinig respons kwam. Hij wilde uiteindelijk wel over de brug komen wat betreft de oude bomen op zijn terrein. Er komt een plan voor een parkeergarage waarbij bomenkap niet nodig is.

Wethouder Floris Voorink kon inhoudelijk niets zeggen over deze kwestie zolang de aanvraag van een vergunning loopt.

Wel gaf hij aan dat het in zijn ogen verstandig is als beide partijen met elkaar een bemiddelingstraject ingaan. Daar werden deze avond echter geen harde afspraken over gemaakt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.