FC Weesp houdt het doel schoon en boekt broodnodige zege bij Theole

FC Weesp houdt het doel schoon en boekt broodnodige zege bij Theole
Weesp-captain Bart Tijnagel probeert zich te ontdoen van een Nieuw-Vennepse ’lastpak’ (hier tegen DIOS).
© Archieffoto
Tiel

FC Weesp heeft zichzelf wat lucht verschaft in de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse. Op bezoek bij Theole won de formatie van trainer Maykel Tak met 0-2.

De Utrechtse coach was blij met de broodnodige driepunter. „Een heel goede overwinning waarmee wij een stap hebben gezet naar handhaving. Daarnaast ben ik blij met de reactie van mijn ploeg na de matige vertoning van vorige week.” FC Weesp verloor toen in eigen huis van hekkensluiter DIOS (0-1, JJG), dat dit weekend koploper SO Soest op een gelijkspel hield. „We hebben nu echt om de winst gespeeld en onszelf beloond. Ik heb ook het gevoel dat er nog genoeg speling in het team zit om door te groeien. Dat is een heel prettig gegeven.”

Eerste keer de nul

In Tiel lukte het de Weespers ook om voor de eerste keer dit seizoen de nul te houden. „Dat betekent dat onze organisatie nu wat beter staat. Al maakt een zwaluw natuurlijk nog geen zomer. Volgende week staat er voor ons weer een zware wedstrijd op het programma tegen SO Soest, maar na deze overwinning gaan we daar met een goed gevoel naartoe.”

Voor dat duel in Soest is het voor Tak nog even afwachten of hij een beroep kan doen op Floris Lukken en Mike Reiziger. Zij liepen in Tiel een blessure op. „Ik heb goede hoop dat ze erbij zijn. Daarnaast ben ik wel blij dat wij geen kaarten hebben gepakt, want dat kan ons anders nog weleens opbreken in het restant van de competitie.”

In Tiel waren Floris Lukken en Marcin Kmiecik de doelpuntenmakers namens FC Weesp. Zij verdeelden de goals over beide helften.

Meer nieuws uit Sport Regionaal