Korfbal: Huizen en Tweemaal Zes geven niet thuis

Invalster Sofie Oussoren (l) strekt zich om de bal in het bezit van Huizen te krijgen.
© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks
Hilversum

Tweemaal Zes, dat uitkomt in de overgangsklasse C, moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Oranje Wit. De ploeg uit Dordrecht was de bezoekers met 22-16 de baas.

„Ik vond ons vooral voor rust te apathisch korfballen”, blikte trainer Arjen van Ginkel terug. Eerder het seizoen won de ploeg uit Maartensdijk nog met 21-17 van Oranje Wit. Op voorhand hield de coach dan ook rekening met een gelijkopgaande partij.

Het pakte anders uit voor TZ. Binnen zeven minuten spelen stond een 4-0 achterstand op het scorebord. Vooral het gemis van goaltjesdief Luke van Kouterik (knieblessure) was aanvallend een forse aderlating voor het achttal van Van Ginkel. De coach zag zijn ploeg daarnaast bijna elk duel verliezen en halverwege keek TZ tegen een 9-6 achterstand aan.

Na de pauze scoorde Jesse van Ginkel de 9-7. Oranje Wit sloeg hierna een gat van zes punten: 13-7. „Ik had in die fase niet het idee dat wij nog zouden aanhaken”, bekende Van Ginkel.

Dat gevoel bleek te kloppen, want uiteindelijk verloor TZ met 22-16. Topscorers waren Van Ginkel, Reinier Enschedé (met beiden vijf doelpunten) en invaller Tom Hoppenbrouwer (3). Door het verlies staat TZ nu vijfde, met acht punten uit acht gespeelde partijen.

Gemiste kans

In de derde klasse F verloor Huizen zaterdagmiddag voor eigen publiek teleurstellend met 12-20 van hekkensluiter Hebbes. Door die nederlaag sluit de ploeg van Brenda Voortman nu samen met Hebbes de rij in deze poule. Huizen was de afgelopen weken juist zo goed op dreef. Zo versloeg het twee weken geleden RDZ met 16-14 en sleepte de ploeg een zaterdag later de overwinning op bezoek bij Madjoe uit het vuur: 12-13.

De verwachtingen waren zaterdag dan ook hooggespannen. Bij winst zou Huizen zich zelfs in de middenmoot kunnen aansluiten. Echter, de thuisploeg miste de nodige scherpte en felheid, waardoor de bezoekers uit Utrecht binnen een paar aanvallen al op een 0-4 voorsprong kwamen. Maxime Barmentlo scoorde nog wel de 1-4, maar vervolgens was het weer Hebbes dat de klok sloeg. Via de tussenstanden van 2-6 en 4-11 werd een 6-13 ruststand bereikt.

Tijdens de pauze deed Voortman haar best om haar spelers weer op scherp te zetten. Tevergeefs zo bleek, want Hebbes bleef op alle fronten sterker en trakteerde de thuisclub na een uur spelen op een 12-20 nederlaag. Joyce Westland scoorde drie doelpunten. „We hadden vandaag goede zaken kunnen doen. Maar we hadden moeite met het fysieke spel van Hebbes en wisten bijna geen enkel duel te winnen”, zo baalde Voortman na afloop van het treffen in sporthal De Meent zichtbaar.

Meer nieuws uit Sport Regionaal