Hilversum krijgt een nieuw zwembad: De Lieberg moet verhuizen naar Arenapark

De Lieberg nu.© cyclomedia

Leander Mascini
Hilversum

Hilversum krijgt een nieuw zwembad. In 2022 moet er een nieuw zwemcomplex staan op het Arenapark, als vervanging van zwembad De Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. De kosten om zwembad De Lieberg (bouwjaar 1976) overeind te houden, blijken zo hoog te zijn dat een nieuw bad een betere optie is. „Het is een oud, energetisch drama”, aldus wethouder Floris Voorink over het bad aan de Jan van der Heijdenstraat. „Het was een kwestie om het of te renoveren, of een nieuw bad te bouwen. We hebben gekozen voor dat laatste. Ook gezien de eisen die tegenwoordig aan zwembaden worden gesteld”, aldus de wethouder. Hij doelt daarmee onder meer op de afmetingen die zwembaden tegenwoordig hebben. Daarnaast zou bij een opknapbeurt de slechte bereikbaarheid blijven.

Het is niet de bedoeling dat het bad een subtropisch zwemparadijs wordt. „Nee, het wordt een functioneel bad. Geen zonneweide of glijbanen. Geschikt voor het ROC en verenigingen (zoals de Robben, Torpedo en OSVH, red.), maar ook om vrije baantjes te zwemmen en zwemles”, aldus Voorink.

Bereikbaarheid

Het college is niet over een nacht ijs gegaan wat betreft de nieuwe locatie. Ook Sportpark Loosdrecht werd overwogen. De centrale ligging en goede bereikbaarheid met het ov, gaven de doorslag voor de nieuwbouw in Oost. „Maar we gaan ook het Arenapark herontwikkelen. De bedoeling is dat het een kantorenpark wordt met sport als verbindingsthema. Dit past daar in onze ogen goed tussen”, aldus Voorink.

De Lieberg gaat overigens niet meteen op slot. Het nieuwe zwembad zal in 2022 klaar moeten zijn, tot die tijd blijft het bad aan de Jan van der Heijdenstraat gevuld met chloorwater.

De nieuwbouwplannen zijn nog niet definitief. De gemeenteraad moet 4 maart een besluit nemen. Gezien het verleden met De Lieberg, lijkt echt niets een nieuw zwembad in de weg te staan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.