Trouwen is straks 24 uur per etmaal mogelijk in Stichtse Vecht, ook in de kroeg of het zwembad

Molen De Hoop in Loenen aan de Vecht is één van de bijzondere trouwlocaties aan het water, in het centrum van Loenen aan de Vecht.© Foto Gemeente Stichtse Vecht

Tamar de Vries
Stichtse Vecht

Om ervoor te zorgen dat trouwlustige stellen de gemeente Stichtse Vecht bij hun keuze van een trouwlocatie in overweging nemen, heeft de gemeente een speciale website gelanceerd.

De website heet niet geheel verrassend trouweninstichtsevecht.nl Wel verrassend is dat elkaar het jawoord geven in Stichtse Vecht 24 uur per dag kan.

Stichtse Vecht noemt een paar voorbeelden: ,,Bij buitenplaats Goudestein, bij Hoeve Landzicht of Slot Zuylen. Trouwen kan ook op andere vaste locaties of op een locatie die jullie zelf uitkiezen.” De locaties zijn niet alleen beschikbaar voor huwelijksplechtigheden, mar ook voor partnerschapsregistraties.

Trouwlustigen kunnen op de website filteren op soorten locaties: op of aan het water, in een salonboot op de Vecht, op chique buitenplaatsen, de slotkapel van Oud-Zuilen of op de Freeland Farm in Nigtevecht. Uit de gegevens op de website blijkt dat locaties ook gemixt kunnen worden, op de ene plek het jawoord en lunch of diner ergensop een boerderij.

Tien trouwambtenaren presenteren zich op de website aan de stellen met een persoonlijk verhaal.

In Stichtse Vecht krijgen stellen die in het huwelijk willen treden veel vrijheid. Op iedere plek kan getrouwd worden: ,,Bijvoorbeeld in het café om de hoek, je eigen huiskamer, een theekoepel aan de Vecht of een feestzaal. Dit mag je zelf bepalen.”

Onder het kopje Boek je dag kunnen huwelijkskandidaten het soort ceremonie, datum en de locatie kiezen. Tussen de aangeboden locaties staat ook de mogelijkheid voor ‘Trouwlocatie naar keuze’. Daar kunnen ze een online formulier over deze locatie invullen. Het gemeentebestuur beoordeelt de voorgestelde locatie en het stel krijgt het gemeentelijke besluit daarover toegestuurd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.