Premium

Het is nu ook officieel: het Huis van Eemnes is geopend

Het is nu ook officieel: het Huis van Eemnes is geopend
Honderden Eemnessers kwamen naar de officiële opening van het Huis van Eemnes.
© Foto’s Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Eemnes

Met honderden kwamen Eemnessers zaterdagmiddag naar het Huis van Eemnes om getuige te zijn van de officiële opening, al is het al sinds 3 januari in gebruik. Veel opgetogen conversaties en veel applaus op deze feestelijke middag.

Terzijde gestaan door directeuren Marian Buvelot (bibliotheek Gooi en meer) en Robert-Jan Vos (Huis van Eemnes) was aan wethouder Sven Lankreijer (sport, cultuur) de eer buiten bij de ingang de officiële openingshandeling te verrichten. Hij verbrak een gestrikt rood lint en daarmee was de formele opening in een ommezien gepiept.

Het is nu ook officieel: het Huis van Eemnes is geopend
Het lint is verbroken, het Huis is open.

Met glazen bubbels (met én zonder alcohol) in de hand luisterde de toegestroomde menigte vervolgens binnen naar de goedgeluimde woorden van burgemeester Roland van Benthem. Met ruimte hand strooide hij lof uit over de velen die zich hebben ingespannen om ’úw Huis van Eemnes, úw woonkamer, úw ontmoetingsplek’ te realiseren.

Van Benthem memoreerde dat het allemaal begon op 23 juni 2014. ,,We hebben er dus vijfenhalf jaar over gedaan met discussies over tal van dingen.’’ En met een knipoog: ,,Ook een klein beetje over het budget’’. Nadat de glazen voor een toost waren geheven gaven enkele tientallen scholieren op de begane grond, op de centrale trap en op de eerste verdieping een korte dansvoorstelling ten beste.

Vervolgens kon iedereen het Huis van Eemnes bekijken - behalve de theaterzaal, want daar was Karin Bloemen aan het repeteren voor haar stijf uitverkochte voorstelling ’Souvenirs’ van zaterdagavond.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.