China stopt voorlopig met pakketreizen

Peking

Chinese reisbureaus mogen van de overheid voorlopig geen binnen- of buitenlandse reispaketten meer verkopen. Het ministerie van Cultuur en Toerisme heeft bepaald dat het verbod op de verkoop van die reizen in China vrijdag onmiddellijk ingaat. Het is een nieuwe ingrijpende maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus, volgens persbureau Bloomberg.Chinese toeristen vormen de grootste groep buitenlandse toeristen in de wereld. Ze gaven in 2018 bijna 118 miljard euro buiten China.

Veel Chinezen hebben al een reis gepland of geboekt voor de nieuwjaarsvakantie die vrijdag is begonnen en voor velen meer dan een week duurt. De Chinese oudejaarsdag is in het verkeer een van de drukste dagen van het jaar. Naar schatting zeker vierhonderd miljoen Chinezen waren van plan die dag op pad te gaan.

Vanwege het onlangs in Midden-China uitgebroken coronavirus proberen de autoriteiten nu mensen thuis te houden. In gebieden waar het virus mogelijk rondwaart, zijn in totaal al meer dan 40 miljoen mensen in hun bewegingsvrijheid beperkt door uitreisverboden of door het stilleggen van het verkeer of het openbaar vervoer. Tal van toeristische attracties sluiten de deuren.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.