Dader schietpartij Duitsland met 6 doden belde zelf politie

Rot Am See

De dader van de schietpartij in het Zuid-Duitse Rot am See, waardoor vrijdag zes doden vielen, heeft de politie na die daad zelf gebeld. Dat maakte de politie bekend op basis van eerste onderzoek. De 26-jarige man meldde dat hij meerdere mensen had doodgeschoten.

De politie hield de verdachte kort daarna aan in het pand waar de schietpartij plaatsvond. In en bij het gebouw, waarin ook een restaurant is gevestigd, werden de lichamen van drie mannen (36, 65 en 69) en drie vrouwen (36, 56 en 62) ontdekt. Twee lichamen lagen in het restaurant, vier andere daarbuiten.

Onder de doden zijn de vader en de moeder van de schutter. Wat de verwantschap van de schutter met de andere slachtoffers is, is niet bekend. Ook waren er twee zwaargewonden, aldus de politie, die uitgaat van een familiemoord.

Volgens de politie had de schutter een wapenvergunning voor een schietsportvereniging. Hij gebruikte een semi-automatisch pistool met het kaliber 9 millimeter. De schutter heeft nog geen verklaring afgelegd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.