Premium

Buurt bij Hilversumse busremise opgefleurd met gedicht en kleurplaten [video]

Buurt bij Hilversumse busremise opgefleurd met gedicht en kleurplaten [video]
Hilversum

Een pannetje chocolademelk, een spuitbus met slagroom en wat mensen uit de buurt. Het is waterkoud als vrijdagmiddag de onthulling van drie kleurplaten en een stadsgedicht op de buitenmuren van de busremise bij de Swammerdamstraat in Hilversum plaatsvindt.

Met deze kunst moet de buurt een beetje opgefleurd worden. Het is er nu nogal grijs en grauw door de vele muren. De drie kleurplaten zijn door buurtbewoners ingekleurd in De Geus.

Het gedicht ’Spinnen van de straat verenig u’ van buurtbewoonster Michelle van Dijk hangt aan een muur bij een van de ingangen van de straat. Bij de andere ingang zal nog een kleinere plaquette opgehangen worden.

Van een echte onthulling is geen sprake. Wel mag Van Dijk haar gedicht voordragen voor een klein publiek. Ze wordt hierbij muzikaal ondersteund door een accordeonspeler.

Buurt bij Hilversumse busremise opgefleurd met gedicht en kleurplaten [video]
Michelle van Dijk draagt haar gedicht op.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Wethouder Wimar Jaeger - die ’s ochtends nog aankondigde af te treden - is blij met de kunst.

„Aan de ene kant zie je nu stenen en graffiti, en aan de andere kant schilderijen en een gedicht. Een mooi contrast. En het gedicht past er ook goed bij. Het gaat over spinnen. Spinnen maken altijd schoon en bouwen altijd door. Dat is wat wij ook willen met deze buurt”, legt hij uit. „Zes jaar geleden kwam poëzie in de openbare ruimte als wens vanuit de inwoners van Hilversum. Het was geen beleidsstuk dus ik ben heel blij dat er nu al zoveel gedichten in Hilversum hangen. Dat is echt heel bijzonder.”

Buurtbewoonster Van Dijk is ontzettend trots dat haar gedicht zo op de muur hangt. Ze had het al eerder voor de buurt geschreven, en na gesprekken met Versa Welzijn kwam het ter sprake. Toen is besloten om ze in de straat op te hangen. „Echt fantastisch. Ik moest er eerst heel erg aan wennen, maar nu vind ik het hartstikke leuk.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.