Premium

Nabestaanden Miranda Zitman laten beslag leggen op banktegoeden verdachte Bart B: ’We willen niet dat B ook maar iets kan erven’

Nabestaanden Miranda Zitman laten beslag leggen op banktegoeden verdachte Bart B: ’We willen niet dat B ook maar iets kan erven’
Rechercheurs waren vanochtend weer in de woning van de eind 2018 omgebrachte Miranda Zitman in Soest
© foto caspar huurdeman
Soest

De broer en moeder van de rond kerst 2018 om het leven gebrachte Miranda Zitman hebben beslag laten leggen op banktegoeden en eigendommen van verdachte Bart B. De nabestaanden van Zitman willen voorkomen dat B. ook maar enig voordeel kan hebben uit de nalatenschap van Miranda Zitman.

Dit bevestigt erfrechtadvocate Christel Jaarsma van CTJ Legal uit Utrecht. ,,De nabestaanden hebben op dit moment geen enkel beeld van de bezittingen van Miranda. Dat willen we nu boven tafel krijgen. Daarom hebben we beslag laten leggen.” De rechter moet de civiele zaak - deze kwestie staat los van de strafzaak tegen Bart B - op korte termijn behandelen. Een datum is nog niet bekend.

Nalatenschap

Het doel van de civiele zaak die de nabestaanden van Miranda Zitman zijn gestart is tweeledig”, legt advocate Christel Jaarsma uit namens haar cliënten. ,,Ten eerste willen ze duidelijkheid krijgen over wie erft in de nalatenschap van Miranda. Mijn cliënten vinden het niet wenselijk, dat dit Bart B. zou kunnen zijn. Ten tweede willen ze duidelijk krijgen hoe het zit met de erfenis, en de erfgenamen. Want op dit moment is het een groot vraagteken."

Vrijdag zijn onder meer rechercheurs en een gerechtsdeurwaarder in de woning aan de Lange Brinkweg in Soest geweest, waar Miranda Zitman en Bart B woonden. Het doel van het bezoek was naar verluidt om de inboedel en het onroerend goed in kaart te brengen.

Financiële redenen

Bart B zit vast op verdenking van het ombrengen van zijn partner Miranda Zitman. Justitie verdenkt hem ervan zijn partner eind december 2018 om financiële redenen te hebben omgebracht. Er zijn diverse bedragen van Zitmans rekening op de rekening van B gestort. Hij zou bovendien her en der het verhaal te hebben verteld dat Miranda zelf naar het buitenland was vertrokken. Ook zou hij mails uit haar naam hebben gestuurd om zo te doen alsof ze op dat moment nog in leven was.

Nabestaanden Miranda Zitman laten beslag leggen op banktegoeden verdachte Bart B: ’We willen niet dat B ook maar iets kan erven’
Miranda Zitman.

Opgepakt

Bart B werd in het voorjaar van 2019 opgepakt. Delen van het lichaam van Miranda Zitman werden in de tuin van de woning in Soest gevonden. Haar in een koffer in het IJ bij Amsterdam gegooide romp was al in januari 2019 gevonden, al bleek het pas veel later om het lichaam van de Soester kapster te gaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.