Burgemeester Niek Meijer van Huizen jaagt met ’bounty hunters’ op vuurwerkvandalen en looft beloning van 2500 euro uit voor gouden tip

© Illustratie Frank Muntjewerf
Huizen

De Huizer vuurwerkvandalen zijn nog niet van burgemeester Niek Meijer af. Vrijdag maakte de getergde burgemeester van Huizen bekend dat hij een beloning van 2500 euro uitlooft voor de gouden tip.

En daar blijft het niet bij. Maandag zal hij aangifte doen. Al op 4 januari riep Meijer inwoners op om tips over de vernielingen aan hem door te geven.

De vorming van deze ’posse’ heeft tot nu toe zeven reacties opgeleverd, maar de dader(s) zijn nog niet gepakt. Daarom nu een financiële prikkel toegevoegd. Dit in de hoop op een ouderwetse ’bountyhunt’ op een stel knallende pubers.

Tijdens oud en nieuw vernielden jongeren - volgens de burgemeester gaat het om een of meer groepen jongeren in de leeftijd van elf tot zestien jaar - elf bushokjes. Kosten: 7000 euro. Tien van de hokjes zijn inmiddels hersteld. De elfde, waarvan allen de bovenverlichting hoeft te worden vervangen, is volgende week aan de beurt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.