Hilversumse wethouder Jaeger stapt op: ’Tijd voor iets nieuws en baan trok zware wissel op privéleven’

Hilversum

Wimar Jaeger stopt als wethouder in Hilversum. Op 4 maart legt de D66-bestuurder zijn taken neer. Dat heeft hij het college van B en W vrijdagochtend laten weten.

Jaeger is tot zijn besluit gekomen omdat het tijd is voor een nieuwe horizon. Ook de zware wissel die het wethouderschap op zijn privéleven heeft getrokken noemt hij als reden voor zijn aftreden.

Hij doelt onder meer op de telefonische bedreigingen aan hem en scheldkanonnades op social media aan hem en zijn familieleden. Uit welke hoek de bedreigingen komen wil Jaeger nu niet zeggen. Hij deed aangifte in 2019 en de politie heeft de zaak nog in onderzoek. Op de publieke tribune van het raadhuis in Hilversum kwam het in september tot een handgemeen tussen tegenstanders van Jaeger en zijn familie. Dat gebeurde tijdens het debat met de gemeenteraad over de uitkomsten van een integriteitsonderzoek naar de wethouder.

Lees ook: Exclusief interview: Hilversumse wethouder Jaeger vertelt openhartig over zijn aftreden

Jaeger (54) is sinds mei 2014 wethouder in Hilversum. Het college zegt het besluit van Jaeger te respecteren maar te betreuren. Burgemeester Pieter Broertjes: „Het college en de stad gaan zijn betrokkenheid en inzet missen. Hij is een aanjager pur sang en hij heeft de afgelopen zes jaar beweging gebracht in de stad. Met name in het centrum en de mediacultuur sector.”

Voor zijn fractie komt het vertrek niet als een verrassing, zegt Jaeger. „Ik had al eerder laten weten de tweede termijn als wethouder niet vol te maken. Acht jaar is erg lang en we gaan nu als gemeente een nieuwe fase in als sleutelgebied van de Metropool Regio Amsterdam. Ik wil straks bij de uitvoering van het plan de nieuwe generatie niet voor de voeten lopen. Dan zou ik het nog een jaar kunnen doen en het dan moeten overdragen. Dat vind ik geen goed idee. Het huis staat. Nu is het tijd voor de inrichting en bewoning.”

Jaeger heeft nog geen andere baan. Wie hem op gaat volgen in het college is nog niet bekend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.