Premium

Diepe verslagenheid bij zorgappartement Florisberg in Muiderberg na dood bewoner door brand, burgemeester betuigt zijn medeleven ’echt afschuwelijk’ (update)

Diepe verslagenheid bij zorgappartement Florisberg in Muiderberg na dood bewoner door brand, burgemeester betuigt zijn medeleven ’echt afschuwelijk’ (update)
De brand in het appartement bij woonzorgcentrum Florisberg in Muiderberg was snel geblust.
© Foto Mizzle Media
Muiderberg

Er heerst diepe verslagenheid in woonzorgcentrum Florisberg in Muiderberg na het overlijden van een bewoner bij de brand dinsdagavond. De brand ontstond rond 21.30 uur toen het automatische brandalarm afging in een appartement op de begane grond van het zorgcentrum.

De oudere bewoners van de appartementen zijn aangeslagen door het gebeuren. Zij en hun familie zijn woensdag opgevangen in het zorgcentrum. Ook onder de medewerkers, mantelzorgers en personeel van Florisberg heerst verslagenheid.

,,De brandweer van de post Muiderberg was er snel met vier wagens”, vertelt directeur Irna Hoiting van Amaris Florisberg. ,,De brand is ontstaan in het appartement van de bewoner. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.”

De brand was snel onder controle, om 22.30 uur was het vuur uit. De overige bewoners konden weer naar hun appartementen.

Lees ook: Bewoner komt om het leven bij brand in verzorgingstehuis Muiderberg

De naam en leeftijd van de overleden bewoner zijn niet bekengemaakt. Aan de buitenkant van het appartement waar brand is geweest valt niets bijzonders te zien. Alleen de blauwe politiestickers op de ramen en terrasdeur verwijzen naar het drama dat zich daar dinsdagavond moet hebben afgespeeld.

De gemeenteraad van Gooise Meren stond woensdagavond ook even stil bij de brand in Florisberg. Burgemeester Han ter Heegde betuigde eerder ook al op facebook zijn medeleven. ,,Echt afschuwelijk, in korte tijd opnieuw een vreselijk incident met dodelijke afloop in onze gemeente’’, refereert hij aan het meisje dat even na kerst overleed na een brand in haar ouderlijke woning in Muiden.

,,Mijn diepe medeleven gaat uit naar de familie van het slachtoffer’’, vervolgt Ter Heegde zijn steun aan de nabestaanden van de overleden man bij Florisberg. Ook spreekt de burgemeester zijn waardering uit voor de brandweer, die het vuur in Florisberg snel onder controle had en op die manier mogelijk erger heeft voorkomen. Bijzondere aandacht heeft Ter Heegde verder voor het personeel van De Florisberg. ,,Zij troffen het slachtoffer aan en hebben de andere bewoners tijdelijk buiten opgevangen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.