Premium

Leerlingen Gooise Praktijkschool volgen cursus kettingzagen in het Naarderbos; ’Het is best heftig, morgen ga ik oefenen met wat grotere bomen’

Leerlingen van de Gooise Praktijkschool in actie tijdens de cursus kettingzagen.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Naarden

Zomaar even met de kettingzaag wat bomen en struiken te lijf gaan? Vergeet het maar! Omgaan met dit soort gereedschap is niet zonder risico. Sterker; een speciale zaagcursus is gewenst, wil je veilig met dit zware materieel aan de slag mogen. Dinsdagmorgen startte in een flink plantsoen aan de Hoofdgracht in het Naarderbos de tweedaagse opleiding van de Gooise Praktijkschool. Onder de cursisten: vier leerlingen van deze Hilversumse school, drie stagiairs van de gemeente Gooise Meren en de assistent beheerder van de Hilversumse begraafplaats Sint Barbara.

,,Even kijken of hij er aan denkt, hoor’’, zegt Hans Nobel, als groendocent verbonden aan de Gooise Praktijkschool. Het is alsof Martijn Amptmeijer (42) de leermeester hoort. Voordat hij de zaag in een uit de kluiten gewassen meidoorn zet, schuift hij het vizier van zijn helm voor zijn ogen, zet zijn oorbeschermers op en start de kettingzaag. Vlak achter hem staat Fee Karamat Ali (31), assistent beheerder op Sint Barbara.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.