Premium

Leerlingen Goois Lyceum dragen maatschappelijk steentje bij: ’Ik hoop dat jongeren ervaren dat het fijn is om iets voor anderen te betekenen’

Young Impact laat leerlingen van het Goois Lyceum op interactieve manier nadenken over wat zij voor een ander kunnen doen.
© STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Bussum

Doe eens iets voor iemand anders dan jezelf. Dat is het thema waar leerlingen uit vier vwo van het Goois Lyceum de aankomende tijd mee aan de slag gaan. Tijdens de derde en laatste workshop begon de creatieve brainstorm voor verschillende maatschappelijke ’challenges’, onder leiding van Young Impact. Hiermee zullen zij zich inzetten voor de samenleving.

„Je moet het zien als een soort stofje wat vrijkomt als je iets doet voor een ander”, vertelt Roel van het jongereninitiatief. Volgens hem kan je het vergelijken met simpele, dagelijkse dingen. „Als ik bijvoorbeeld voor mijzelf kook, houd ik het compact. Heb ik bezoek of eet ik met anderen dan kook ik direct uitgebreider. Het geeft aan dat je voor iemand anders toch wat extra’s wilt doet.” Door de workshops hoopt docent maatschappijleer Marian van den Berge dat haar leerlingen hier over nadenken. „We leven tegenwoordig steeds meer in een individualistische samenleving. Ik hoop dat jongeren ervaren dat het fijn is om iets voor anderen te betekenen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.