Muziekvereniging Crescendo krijgt de Muider Roemer, vierde en laatste vrijwilligersprijs in Gooise Meren uitgereikt tijdens nieuwjaarsreceptie Stadsraad Muiden

Muziekvereniging Crescendo krijgt de Muider Roemer, vierde en laatste vrijwilligersprijs in Gooise Meren uitgereikt tijdens nieuwjaarsreceptie Stadsraad Muiden
Muziekvereniging Crescendo kreeg de vrijwilligersprijs van Muiden, de Muider Roemer.
© Foto Crescendo
Muiden

Muziekvereniging Crescendo heeft de Muider Roemer - de vrijwilligersprijs van Muiden - in ontvangst mogen nemen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stadsraad kregen vertegenwoordigers van Crescendo het bijbehorende kunstwerk uitgereikt.

Crescendo is naar eigen zeggen ’apetrots’ op deze erkenning van de gemeente. De muziekvereniging dankt de Muider Roemer aan de vele muzikale bijdragen die de vereniging verzorgt in Muiden. Zo is Crescendo verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de aubade op Koningsdag. Maar ook tijdens Dodenherdenking en op het jaarlijkse Benefietconcert spelen leden van dit muziekgezelschap elk jaar.

Ook het opleiden van jonge muzikanten maakt dat Crescendo voor de Muidense gemeenschap heel belangrijk is. De contributie en het lesgeld worden bewust laag gehouden, zodat ook kinderen uit gezinnen met een kleine beurs kunnen meedoen. Elke laatste zaterdag van de maand halen de leden oud papier op in Muiden. Dat is niet alleen goed voor de kas van de vereniging maar ook voor het gevoel van saamhorigheid.

’Crescendo bestaat al bijna 125 jaar en is niet meer weg te denken uit Muiden’, luidt een van de overwegingen om de muziekvereniging de Roemer toe te kennen. De drie andere vrijwilligersprijzen van Gooise Meren - respectievelijk voor vrijwilligers uit Bussum, Naarden en Muiderberg - werden al eerder dit jaar uitgereikt. De Kleine Johannes in Bussum ging naar Rita de Kok voor haar inzet voor Kinderen in Nood. Het Naardens Compliment ging naar zowel Dienie Baarda van onder meer de vrijwillige thuishulp, als naar het Bezoekers-team van de Grote Kerk Naarden. Bep Vos kreeg de Echo van Muiderberg voor het vele werk dat hij verzet bij de Mixed Hockeyclub van Muiderberg.

’De vier vrijwilligersprijzen zijn een blijk van waardering voor de vrijwilligers die de prijs ontvangen maar ook bedoeld als waardering voor alle vrijwilligers in Gooise Meren’, benadrukt het college van de fusiegemeente.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.