Premium

Gratis parkeren naast Gooiland is voorbij; bouw vijftig appartementen in centrum Hilversum begint deze zomer

Gratis parkeren naast Gooiland is voorbij; bouw vijftig appartementen in centrum Hilversum begint deze zomer
Op het parkeerterrein naast Gooiland in Hilversum wordt komend jaar een appartementencomplex gebouwd.
© Illustratie: Van Hoogevest Architecten
Hilversum

Het feestje van gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Langestraat naast Gooiland is voorbij. Eigenaar Giovanni van Eijl van de lap grond op de hoek met de Kapelstraat in Hilversum heeft het terrein maandag met hekken afgesloten.

Op de bouwhekken rond de parkeerplaats hangen al enige tijd gele waarschuwingsborden met het verzoek auto’s weg te halen en niet meer te parkeren. Balen voor veel automobilisten die het gratis parkeerplekje in het centrum van Hilversum feilloos wisten te vinden. Van Eijl - eigenaar van complex Gooiland en Amrâth Hotels - gaat op het parkeerterrein een appartementencomplex bouwen. Het gaat om vijftig woningen verdeeld over vijf woonlagen en parkeergarage. Op het dak komt 250 vierkante meter zonnepanelen te liggen.

Gratis parkeren naast Gooiland is voorbij; bouw vijftig appartementen in centrum Hilversum begint deze zomer
Gratis parkeren aan de Langestraat is sinds maandag voorbij.
© Foto: Mediahuis

De afsluiting van het parkeerterrein betekent volgens Van Eijl niet dat deze week de bouw al begint. ,,Dat zal zo ergens tegen de zomer gebeuren”, verwacht de ondernemer. ,,Eerst moet er nog archeologische onderzoek worden gedaan op de plek. Maar ik vind dat Hilversum lang genoeg gebruik gemaakt heeft van het gratis parkeren. Dat was een leuk tijdelijk cadeautje”, lacht Van Eijl. In het verleden was het terrein een officiële parkeerplaats waar betaald moest worden. Van Eijl kocht de lap grond al in 2011.

De vergunningen voor de bouw van de appartementen (vrije sector huur) zijn inmiddels rond. Er zijn bij de gemeente geen bezwaren ingediend tegen het plan. Van Hoogevest Architecten uit Amersfoort gaat het complex neerzetten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.