Onderzoek van politie naar oorzaak van bakfietsdrama in Bussum nog niet klaar

Bij het ongeluk met de NS-bus en een bakfiets in Bussum kwam een 36-jarige moeder op 8 januari om het leven.© Foto: ANP

Susanne van Velzen
Bussum

Het onderzoek naar de oorzaak van het bakfietsdrama in Bussum waarbij een 36-jarige vrouw uit Naarden om het leven kwam is nog niet afgerond.

Dat meldt de politie desgevraagd. De vrouw kwam 8 januari aan het eind van de middag onder een door de NS ingehuurde bus op de Comeniuslaan terecht. De chauffeur verloor door nog onbekende reden de macht over het stuur. De bus ramde meerdere geparkeerd staande auto's en een voorganger en botste frontaal op de bakfiets.

Touringcarbus

De vrouw overleed ter plekke, haar zoontje van twee die ook op de fiets zat, bleef ongedeerd. De politie heeft de touringcarbus meteen in beslag genomen om onderzoek te doen naar het ongeval.

Ook directeur Walter de Wit van het Haarlemse vervoersbedrijf Jan de Wit Group die voor de NS de bus regelde tast in het duister over die oorzaak, zo vertelde hij kort na het ongeluk.

Volgens een buspassagier stond de bus al zeker tien minuten volkomen stil in grote verkeersdrukte op de Comeniuslaan, toen hij plotseling in beweging kwam. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de chauffeur onwel werd.

De politie maakte een dag na het ongeval al bekend dat technisch falen mogelijk de oorzaak is. Volgens De Wit van het vervoersbedrijf is dat nooit eerder voorgekomen. Ook hij wacht nu de uitkomst van het onderzoek af.

De politie kan nog niet zeggen wanneer het onderzoek naar het ongeval afgerond is.

Lees meer over het bakfietsdrama

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.