Premium

In 60 seconde: Relmuis

In 60 seconde: Relmuis
Hilversum

Er zit iets tussen de buiten- en de binnenmuur van de keuken. Het rent op alle momenten van de dag van de ene naar de andere kant ter hoogte van het aanrecht.

Knaagt aan iets. Maakt lawaai. Vlakbij de ijskast is een klein gaatje in de muur ontstaan. Het wordt elke dag iets groter. Net zoals het beest - want dat moet het zijn – ook steeds groter wordt in mijn hoofd. Een schattig muisje is het allang niet meer. Een rat? Een steenmarter? Een relmuis? Er ligt inmiddels elke ochtend een berg kapot geknaagd piepschuim uit de muur op de keukenvloer.

Onze kat loert dagenlang naar de ijskast maar is blijkbaar niet snel genoeg, er blijft iets rennen en knagen achter de keukenmuur. Bij de bouwmarkt halen we twee muizenvallen. Lik pindakaas erin en wachten op de klap. Die komt na een paar dagen. Ik hoor zielig gepiep en gesleep met de muizenval. Geen steenmarter, geen rat maar een piepklein muisje zit met zijn staart vast in de klem onder de ijskast. Zielig. En nu dan? Wachten tot ie zijn laatste adem uitblaast? Dat kan wel een paar dagen duren. Dat is pas zielig vindt mijn zoon. Hij stelt voor de klem met muis onder de ijskast vandaan te halen en onze kat het probleem op te laten lossen. Met afgewend hoofd en vingers in mijn oren stem ik toe. In twee grote happen is het klusje geklaard.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.