Forse straffen voor drugsvervoerders: in colonne met 300 kilo cocaïne

Forse straffen voor drugsvervoerders: in colonne met 300 kilo cocaïne
Soest

Vijf mannen die in Soest werden betrapt met een partij drugs ter waarde van 10 miljoen euro, zijn ieder veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

De 49-jarige Raymundo B. uit Heemskerk zat ruim twee jaar geleden achter het stuur van een bus met daarin meer dan 300 kilo cocaïne en 30 kilo heroïne.

De bus werd begeleid door twee personenauto’s met daarin de 66-jarige Nicolaas L. uit Hilversum, de 47-jarige Noel D. uit Zwaag en de 34-jarige Cedric S. uit Amersfoort. Alle verdachten hielden vol dat ze van niets wisten. Dat verhaal vindt de rechtbank ongeloofwaardig. Een hoeveelheid met zoveel waarde zal niet onbegeleid vervoerd worden, stelt de rechtbank vast.

De rechtbank oordeelt dat de groep in colonne reed. De rechtbank weegt mee dat in alle auto's verborgen ruimtes zaten. Ook communiceerden de mannen onderling via gecodeerde telefoons.

De officier had zes jaar cel geëist. Het OM vond dat alle verdachten direct terug moesten naar de cel. Maar de groep mag van de rechtbank eerst in hoger beroep gaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.