Premium

Topscorer Bram Nomden blaast promotiekansen De Vecht nieuw leven in

Topscorer Bram Nomden blaast promotiekansen De Vecht nieuw leven in
Roy de Vries (nummer 9) van De Vecht feliciteert collega-spits Bram Nomden met de fraaie, beslissende treffer.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Loenen aan de Vecht

Toen de rivalen Sparta Loenen en Sperwer uit Vreeland in 1993 fuseerden, ontpopte zich een dorpsclub zoals die behoort te zijn: jongens die al jaren met elkaar voetballen en weinig ’import’. Het nieuwe De Vecht was vanaf 2012 succesvol, met een imposante opmars naar de tweede klasse. Inmiddels twee jaar actief op het laagste niveau doet De Vecht een heuse poging om weer te promoveren.

Ambitieus als hij is, draagt coach Ilji van der Horst (36) graag bij aan die doelstelling. Na vele jaren de hoogste jeugdelftallen van onder meer Elinkwijk en De Meern te hebben getraind, beleeft hij met de Loenenaren zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Niet zonder succes, want negen van de twaalf wedstrijden werden in winst omgezet. Niet dat er een kampioenschap gloort, want Elinkwijk, SVM en EDO lijken te sterk, maar toch sluit Van der Horst niets uit. „Ik ga voor een goede klassering en een periode is meegenomen. Ik wil het maximale uit dit team halen en ze leuk laten voetballen. Bovendien hebben we het tegen die drie clubs prima gedaan, dus we kunnen ons meten met de top.”

Daarom is De Vecht nog ongeslagen in de tweede periode. Met twaalf uit vier deelt het daarin de koppositie met SVM, dat zaterdag sportpark De Heul aandoet. Dat wordt vooral een krachtmeting tussen drie topschutters in onze regio: Mike de Kok (20 goals) en Jordi van der Lee (19) bij SVM, en goudhaantje Bram Nomden (14) bij De Vecht.

De generale tegen VIOD was niet een heel goede. Het duel werd in december in de rust gestaakt door het slechte weer, dus moest zaterdagmiddag de tweede helft nog worden gespeeld. Hoewel De Vecht voortvarend van start ging en enkele goede kansen kreeg via spitsen Nomden, Roy de Vries en Lodewijk van Well, waren het de Tienhovenaren, die de winst meer verdienden. Het was vooral aan de uitblinkende De Vecht-doelman Sander Klarenbeek te danken, dat Joris Remerink en Leon Noordermeer geen doel troffen.

En dat de thuisclub de moeizame winst binnen kon slepen, kwam op conto van Nomden. Compleet in de tang bij zijn bewaker, speelde hij zich toch een keer vrij en schoot vanaf twintig meter de bal uit stand in de kruising. „Dat was een lekkere, ja. En met mijn verkeerde been.”

Nomden (24) houdt van verzorgd voetbal en wil best nog eens hogerop. „Ik speelde in mijn jeugd al eens bij Elinkwijk en AFC, maar ben toch teruggekomen bij de club waar ik al vanaf mijn vierde speel. En hogerop? Dan moet het wel een significante stap zijn naar een tweede- of eersteklasser. Eerst maar eens die periode halen.”

Van der Horst was in elk geval tevreden. „Niet verdiend misschien, maar ik mis negen spelers. Gelukkig hebben wij dan nog Sander in het doel en Bram voorin.”

De Vecht: Klarenbeek; Eijssink, J. van Well, Schopping, Kruiswijk; Stoffels, Boot, Van Ee; L. van Well, De Vries (81. Van der Schaft), Nomden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal