Premium

Dj Pieter Gabriel uit Soest over openingsmuziek finale Songfestival: ’Echt megavet, een enorme eer’

Dj Pieter Gabriel uit Soest over openingsmuziek finale Songfestival: ’Echt megavet, een enorme eer’
Dj Pieter Gabriel in The Box in Amsterdam.
© foto Jesse Knobbe
Soest

De 15-jarige dj Pieter Gabriel uit Soest zal de openingsmuziek van de finale van het Songfestival produceren. „Echt megavet, een enorme eer.”

„In oktober werd ik ineens gebeld of ik dat wilde doen. Nou, daar zeg je geen ’nee’ tegen”, lacht Pepijn Maat. „Het is het grootste optreden van de wereld. Het is echt een stapje hoger dan ADE (het Amsterdam Dance Event, red.) waar ik heb gedraaid. Ahoy is echt megavet. En er kijken echt iets van 180 miljoen mensen.”

Inhoudelijk mag Pepijn Maat (Pieter Gabriel is geen artiestennaam, maar zijn volledige voornaam) nog niets zeggen over het nummer dat hij aan het maken is. Maar: „De basis staat er. Het is nu een kwestie van dingen verbeteren en aanpassen op de acts. De stukjes per land moeten bijvoorbeeld even lang zijn, zodat ze exact dezelfde tijd hebben om op te komen.” Maar het meeste werk zit erin dat na de halve finales alle muziek snel gereed gemaakt moet worden voor de finale. Want wie daarin gaat verschijnen, is nog de vraag.

Eric van Tijn

De Soester werkt voor zijn Songfestivallied samen met producer Eric van Tijn (Musical Director van het Songfestival, en onder meer bekend van Idols). „Twee jaar geleden werkte ik ook al met hem aan Het Kerst Muziekgala.” Dat beviel van beide kanten zo dat het duo nu weer de koppen bij elkaar steekt.

Pepijn is blij dat straks te horen is op het Europese liedjesfestijn. „Ik volg het Songfestival ieder jaar. De eerste keer dat ik mij kan herinneren, stonden Waylon en Ilse de Lange (zij werden tweede in 2014, red.) daar.” Nu staat de Soester er dus zelf. Namens Nederland mag ook Jeangu Macrooy het podium van Ahoy betreden. „Ik vind het een top-inzending. Ik heb wat nummers van hem gehoord, en hij heeft echt een goede stem.”

Lees ook: Jonge dj Pieter Gabriel (15) uit Soest maakt openingsmuziek songfestival [video]

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.