Centrum Hilversum trekt meer bezoekers in 2019: ’Hebben we keihard voor gewerkt’

Het centrum van Hilversum.
© Foto studio kastermans / Leon Dakkus
Hilversum

Het centrum van Hilversum heeft in 2019 negen procent meer bezoekers getrokken dan 2018. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Locatus.

Dat onderzoeksbureau verzamelt informatie over winkels, winkelgebieden en bezoekers. De stijging van Hilversum zorgt ervoor dat de mediastad weer op het niveau van 2014 zit.

Volgens de Stichting Centrum Hilversum is dat opvallend. „Er zijn maar weinig steden die de bezoekersaantallen stabiel weten te houden, gemiddeld daalde het bezoek aan binnensteden in 2019 met 1,7 procent”, weet centrummanager Kjeld Vosjan die spreekt namens de stichting Centrum Hilversum. „Ook in Hilversum daalde de bezoekersaantallen de laatste jaren, weliswaar minder hard dan wat het landelijke beeld liet zien, maar nu lijkt er dus een flinke stap voorwaarts te zijn gezet.”

Investeringen

Volgens hem komt de stijging onder meer door investeringen en opgezette samenwerkingsverbanden, zoals die met Hilversum Marketing. „We zijn natuurlijk blij dat het aantal bezoekers in de lift zit. Er is de afgelopen jaren ook veel verbeterd in Hilversum, daar hebben we met elkaar keihard aan gewerkt”, weet Vosjan. „Investeringen in onder andere Hilvertshof, de Hal (voormalig Silverpoint, red.) en de openbare ruimte op de Groest en het Marktplein hebben kwaliteit toegevoegd. Daarnaast is het aanbod verbreed en uitgebreid met onder andere Foodhall Mout en de Gooische bierbrouwerij, Primark, Dunkin Donuts, Esprit, Meddens en biercafé De Barbier.”

Fietskelder

Daarnaast is Vosjan blij met de komst van veel nieuwe ondernemers in Hilversum. Volgens hem zorgen de komst van onder meer Chocolate Company Café en outdoorwinkel Bever ervoor dat er het aanbod steeds groter wordt. Verder ziet hij ook de fietsparkeerkelder op de Zeedijk als trekker voor meer bezoekers.

Om verder te groeien moet er wel wat gebeuren, zo meldt de stichting. ’De vernieuwing van het Stationsgebied en de herontwikkeling van de Kerkbrink naar Mediacultuurplein zijn essentieel voor de doorontwikkeling van het centrum.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.