IJsselmeervogels en Spakenburg halen bezem door de selectie en nemen afscheid van spelers met behoorlijke staat van dienst

IJsselmeervogels en Spakenburg halen bezem door de selectie en nemen afscheid van spelers met behoorlijke staat van dienst
Jeffrey Buitenhuis speelde al 161 wedstrijden voor IJsselmeervogels en is ook dit seizoen doorgaans basisspeler, maar kreeg desondanks geen nieuw contract aangeboden.
© Archieffoto
Bunschoten

Jeffrey Buitenhuis vertrekt komende zomer na zes seizoenen bij IJsselmeervogels. De verdediger (27) krijgt geen nieuw contract aangeboden van de club.

De tweededivisionist geeft op de eigen website aan ’door te willen selecteren’ en daarom is er voor Buitenhuis, die in 2014 overkwam van FC Den Bosch en sindsdien 161 officiële wedstrijden voor de Rooien speelde, straks geen plek meer.

Ook Achraf Nejmi, goed voor vijf seizoenen en 117 duels in de hoofdmacht, vertrekt bij de club. De middenvelder (28) was in zijn eerste jaren op de Westmaat een vaste waarde en droeg zelfs even de aanvoerdersband, maar een blessure wierp hem vorig seizoen flink terug en deze jaargang pendelt hij tussen basis en bank.

Tot slot is ook Ali Akla bezig aan zijn laatste maanden als ’Vogel’. De aanvaller (26) kwam in 2016 over van DVS ’33 en maakte vooral in zijn eerste seizoen, waarin IJsselmeervogels kampioen werd van de derde divisie, grote indruk. In de afgelopen jaren werd hij geteisterd door zware knieblessures en dit seizoen komt Akla vooralsnog nauwelijks in de plannen voor.

Ook Spakenburg neemt komende zomer afscheid van een speler met een aardige staat van dienst bij de club. Mike Vreekamp verlaat de Blauwen na drie jaar. De middenvelder was in zijn eerste twee seizoenen onomstreden, maar kwam dit seizoen - mede door een flinke hamstringblessure - tot dusverre tot slechts acht optredens, voornamelijk als links- of rechtsback. Vorige week verlengde de club wel al de contracten van rechtsback Jasper Beekhuis en middenvelder Youri Koelewijn.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie