David Voetelink versterkt de directie van ziekenhuis Tergooi

David Voetelink versterkt de directie van ziekenhuis Tergooi
David Voetelink is vanaf 20 januari lid van de raad van bestuur van Tergooi.
© Foto Tergooi
Hilversum

David Voetelink gaat de directie van Tergooi versterken. Hij is per 20 januari benoemd als tijdelijk derde lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

Per diezelfde datum wordt het huidige lid van de raad van bestuur, Janneke Brink-Daamen, ad-interim benoemd als voorzitter raad van bestuur. Dat gebeurt in aanloop naar het het aangekondigde vertrek van de huidige voorzitter, Hans den Hollander. Die verlaat Tergooi op 1 juli dit jaar.

David Voetelink heeft ruime ervaring in de zorg en het (financieel) besturen van een ziekenhuis. Sinds 2013 is hij lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC, eerst als CFO later als vicevoorzitter. Daarvoor was hij partner bij KPMG Accountants en voorzitter bij KPMG Healthcare.

Op dit moment vragen volgens Hans den Hollander verschillende belangrijke programma’s gelijktijdig bestuurlijke aandacht. De focus van de raad van bestuur ligt op de nieuwbouw van Tergooi, inclusief het aanpassen van werkprocessen, het verplaatsen van twintig procent van de zorg buiten het ziekenhuis en het structureel verhogen van het rendement.

,,Voor de toekomst van Tergooi is bestuurlijke slagkracht en continuïteit van groot belang. Met mijn aanstaande vertrek is dit het juiste moment om het voorzitterschap over te dragen om daarmee de bestuurlijke continuïteit te waarborgen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie