PvdA’er Martijn Kahlman vervangt tijdelijk zieke collega Lotte Schimmel in raad Gooise Meren

Martijn Kahlman.
© Foto gemeente Gooise Meren
Lotte Schimmel.
© Foto gemeente Gooise Meren
1/2
Bussum

Martijn Kahlman vervangt - namens de PvdA - de komende tijd Lotte Schimmel in de gemeenteraad van Gooise Meren. Schimmel maakt om gezondheidsredenen gebruik van de verlofregeling. De tijdelijke vervanging gaat al tijdens de raadsvergadering van woensdag 22 januari in.

Kahlman is al actief als steunfractielid voor de PvdA in Gooise Meren. Daardoor is hij bekend met alle lopende dossiers. ,,Ik zat al in deze rijdende trein, ik ga nu alleen tijdelijk op een andere stoel zitten’’, zo omschrijft hij het zelf. Over zijn doelen is hij ook duidelijk. ,,We staan in Gooise Meren voor een aantal belangrijke keuzes de komende tijd. Met mijn fractie zet ik mij er voor in dat daarbij de kwetsbare groepen worden ontzien. Dat onze inwoners de zorg krijgen die ze nodig hebben en dat bij de komende grote projecten in onze mooie gemeente duurzaam, maar bovenal betaalbaar en sociaal bijgebouwd gaat worden.”

Fractievoorzitter Rolien Bekkema is blij dat straks haar fractie weer op volle sterkte is. ,,Lotte tobt al geruime tijd met haar gezondheid. Aanvankelijk hoopten wij allemaal dat zij snel zou herstellen, maar dat vraagt toch meer tijd dan gedacht”, aldus Bekkema. ,,Voor haar herstel is het vooral belangrijk dat zij rust krijgt, en daarvan is in het raadswerk nou eenmaal weinig sprake. Daarom hebben we in goed overleg besloten tot deze oplossing die Lotte hopelijk de rust geeft die ze nodig heeft.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.