Huurbaas op de vingers getikt door Hilversumse burgemeester na vondst harddrugs

Huurbaas op de vingers getikt door Hilversumse burgemeester na vondst harddrugs
Hilversum

De eigenaar van een pand aan de Vaartweg in Hilversum heeft vrijdag een zogeheten bestuurlijke waarschuwing ontvangen van burgemeester Pieter Broertjes. De tik op de vingers was vanwege de vondst van harddrugs in een van de verhuurde kamers.

Volgens de gemeente is er zo veel drugs gevonden dat, op basis van de Opiumwet, het pand gesloten had kunnen worden. Maar: omdat de kamer verhuurd wordt, en niet duidelijk is om de pandeigenaar wist dat er drugs in de kamer lag, gebeurt dat niet. De verhuurder heeft het pand verlaten. De burgemeester heeft daarom besloten een bestuurlijke waarschuwing uit te delen.

„Als eigenaar van het pand ben je te allen tijde verantwoordelijk voor het gebruik van het pand”, aldus de Hilversumse burgemeester. Mocht er in de toekomst weer drugs worden aangetroffen in e´e´n van de kamers van de woning aan de Vaartweg, dan wordt het gehele pand direct gesloten.”

De drugs werd afgelopen oktober gevonden. Maar uit forensisch onderzoek is nu gebleken dat het om de harddrug amfetamine gaat. „Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. Aanleiding om deze eigenaar aan te schrijven en ernstig te waarschuwen’, aldus burgemeester Pieter Broertjes.

Garage

Deze waarschuwing heeft overigens niets te maken met de gewonde man die in oktober werd gevonden in een garage aan de Vaartweg. Bij een inval daar waren onder meer een politiehelikoper, een arrestatieteam een een traumateam ingezet. Wat daar precies heeft plaatsgevonden wil de politie echter nog altijd niet vertellen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.