De Gooi- en Eemlander van het jaar: Kuijer en Harder lopen verder uit op de rest

De kandidaten: (vlnr, boven: Jelle Harder, Johan Verheij, Nienke de Wit, Pieter Kuijer, onder: Arjan Buijks, Peter-Jan Schatens, Annelies Westra, Sylvia Vrakking)
© Foto’s Studio Kastermans
Hilversum

De verkiezing van De Gooi- en Eemlander van het jaar lijkt naar een daverende climax te gaan. De tweestrijd tussen Pieter Kuijer uit Soest en Hilversummer Jelle Harder - die vorige week al duidelijk werd - heeft zich alleen nog maar verder verscherpt. De beide heren hebben inmiddels forse afstand van de rest van het peloton genomen. Maar wie van hen gaat winnen, is absoluut geen uitgemaakte zaak.

Hoeveel stemmen Pieter Kuijer - een agrariër met een missie - en Jelle Harder - natuurbeschermer en luis in de pels - precies hebben, houden we nog even geheim. De spanning moet er immers nog een beetje in blijven. Opvallend is wel dat waar een van de twee kandidaten vorige week voorzichtig leek uit te lopen, deze keer de ander de leiding heeft genomen.

Drie andere kandidaten - Sylvia Vrakking uit ’s-Graveland, Nienke de Wit en Johan Verheij uit Huizen - maken theoretisch nog kans op de eindoverwinning, maar dan moeten ze alles uit de kast halen. De verschillen met het leidende duo zijn behoorlijk. De beide Huizers bijvoorbeeld hebben samen nog te weinig stemmen om Pieter Kuijer of Jelle Harder uit de top 2 te kieperen.

Voor Peter-Jan Schatens uit Bussum, Arjan Buijks uit Blaricum en Annelies Westra uit Weesp lijkt de strijd wel gestreden. Zij staan te ver achter om nog een bedreiging te vormen.

Hier kunt u de interviews met de kandidaten teruglezen.

Tot dusver zijn er bijna 2000 stemmen uitgebracht in de verkiezing. Stemmen kan via de steciale ’button’ op de voorpagina van de website van deze krant. Stemmen op papier kan ook: stuur uw voorkeur naar De Gooi- en Eemlander, Seinstraat 28, 1223 DA Hilversum. De stemming loopt nog tot 22 januari.

Het is de vijfde de keer dat de lezers van deze krant De Gooi- en Eemlander van het jaar kiezen. De Gooi- en Eemlander van het jaar 2019 wordt de opvolger van Henk van Hees uit Eemnes die de titel vorig jaar won. De winnaar krijgt, naast de eer uiteraard, een beeldje van De Krantenlezer, een cartoon van onze tekenaar Frank Muntjewerf en een geldprijs.

Lees ook: De lezers gaan bepalen: wie wordt de nieuwe De Gooi en Eemlander van het jaar 2019? De stembus is geopend

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.