Doneerfonds doet aangifte na foute inzamelingsactie voor nabestaanden van vrouw die omkwam bij busongeluk in Bussum

Alexander Poort
Bussum

De site doneerfonds.nl doet aangifte van een foute inzamelingsactie op hun site. De initiatiefnemer van deze crowdfund zei geld in te willen zamelen voor de nabestaanden van de vrouw die vorige week om het leven kwam bij een busongeluk in Bussum. ’Omdat we geen contact meer krijgen met de initiatiefnemer hebben we de actie verwijderd’, valt te lezen op de site.

Eerder al was de actie tijdelijk stilgelegd. Ook de gemeente Gooise Meren kwam met een waarschuwing dat zij niets met de inzameling te maken had, terwijl dit wel zo in de tekst bij de actie stond.

’We zijn bezig om alle informatie te verzamelen omdat we woensdagochtend bij de politie aangifte gaan doen’, schrijft doneerfonds.nl op de site. ’Deze informatie bestaat uit de communicatie, ipadres en emailadres van degene die de actie heeft opgestart. Omdat we geen contact meer krijgen met de initiatiefnemer hebben we de actie verwijderd en verlenen we elke medewerking aan het onderzoek’.

Mensen die al geld hebben gestort voor deze crowdfund hoeven zich geen zorgen te maken. ’De ontvangen donaties zijn niet uitgekeerd aan degene die deze actie heeft opgestart. De komende dagen nemen we contact op met de donateurs om de donaties terug te storten’, belooft de site.

Bovendien is deze foute doneeractie ook aanleiding om de drempel voor het beginnen van een crowdfund op doneerfonds.nl verhoogd. ’We hebben ook onze procedures aangescherpt onder andere door een kopie van het identiteitsbewijs en bankafschriften te vragen van degene die een actie wil opzetten’.

Lees ook: Gemeente Gooise Meren waarschuwt voor duistere inzamelactie voor nabestaanden van slachtoffer busongeval

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.