Premium

Vuurwerkvrouwen strijdbaar naar het Binnenhof. ’Leuke traditie niet om zeep helpen’

Vuurwerkvrouwen Marian Nooijen links) en Nathalie de Vries vinden een medestander in Forum-Kamerlid Theo Hiddema. In het vuurpijlpak verborgen Evelien Arler uit Eemnes.
© Manon Arler
Den Haag

De zogenaamde Vuurwerkvrouwen hebben dinsdagmiddag in Den Haag hun stem laten horen. „Je hoort alleen maar negatieve verhalen over vuurwerk, maar wij zijn voorstander. Wij willen voorkomen dat er over een paar jaar een leuke traditie om zeep is geholpen en het niets heeft opgeleverd”, aldus Eemnesser Evelien Arler van Witte Vuurwerk.

Zeven leden van de werkgroep Vuurwerkvrouwen (vrouwelijke vuurwerkverkopers) togen in roze trui en vuur- en rotjespijlkostuum strijdbaar naar de Tweede Kamer. Ze delen flyers uit met hun wensen en proberen zoveel mogelijk politici aan hun jas trekken. Nadat ze eerst op het Binnenhof worden weggestuurd, is dochter Manon Arler met een collega zo gewiekst om met de flyers onder haar trui naar de postkamer lopen. ,,We hebben ze daar aangeboden en gezegd dat het onze nieuwjaarkaarten zijn. Dat is ook zo. De meneer van de postkamer heeft beloofd ze bij alle Kamerleden in hun postvak te leggen. Die krijgen ze morgen dus allemaal”, vertelt Manon, terwijl door het raam te zien is dat hij inderdaad de postvakken vult.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.