Premium

Hilversumse Daredevils kijkt tevreden terug op The Voice-avontuur: ’Supertof om de tv-wereld van binnen te zien’

Hilversumse Daredevils kijkt tevreden terug op The Voice-avontuur: ’Supertof om de tv-wereld van binnen te zien’
De Daredevils tijdens The Voice of Holland.
© Foto PR.
Hilversum

„Het was billenknijpen, zo spannend. Maar toen we Zorah zagen zingen, wisten we dat het wel eens voorbij kon zijn”, aldus gitarist Jochem Winterwerp van de Daredevils. Na drie weken op de chair te hebben gezeten, viel vrijdag het doek voor de Hilversumse feestband.

„Het was desondanks een hele gave ervaring. Het was supertof om de tv-wereld van binnen te zien en het is natuurlijk cool om op tv te komen”, aldus de geboren en getogen Hilversumse Winterterp. De eerste ronde kwam de coverband nog door - waarna ze voor Waylon kozen - maar in de battles verloren de zes jongens van de band Pyro. Omdat Anouk toch talent in de jongens zag, stal ze de band van Waylon.

De Daredevils belandden daarmee op de steelchair, de reservebank waarmee men zich alsnog naar de volgende ronde kan loodsen. „Als je er op de laatste battledag nog zit, mag je door. Maar het was zuur dat wij al zo aan het begin van de battles zaten. Nu was de kans heel groot dat er nog iemand na ons langs zou komen die door Anouk gestolen zou worden.” Dat gebeurde dus bij Zorah. „Ze zingt fantastisch en alle andere drie coaches wilden haar stelen, dat geeft wel aan hoe goed ze is.”

Het was voor de band het teken om hun kenmerkende strepen onder hun ogen nog tijdens de uitzendingen weer op te doen. „Die strepen zijn een heel ding geworden. Anouk zei tijdens de uitzending dat ze het echt niks vond. Na een van de andere battles zei ze zelfs, jongens, als die strepen er nu niet af gaan, zet ik die ander op de reservebank. Maar als mensen het hebben over ’die band met die strepen’, dan weet iedereen gelijk waar je het over hebt. Dus we hadden de schmink al bij ons en hebben het gelijk weer op opgedaan.”

De bandleden zaten tijdens de uitzendingen naast de coach en daarmee, op de zanger na, overigens urenlang op de grond. „Dat geeft samen met die andere reserves toch een band. Met Celine en Hiske die ook op de steelchair zaten, zijn we nu goede vrienden, maar ook met Pyro. Bij ons jaarlijkse optreden in De Vorstin in Hilversum hebben ze afgelopen december een nummer met ons mee gespeeld. We hebben aan The Voice veel vriendschappen over gehouden.”

De Daredevils hadden het al aardig druk. Veel meer boekingen dan anders hebben de Hilversummers niet. „Maar je ziet wel dat het online geëxplodeerd is. En we hebben net onze najaarstour bekend gemaakt en een zaal in Purmerend voor 850 mensen was binnen een paar dagen uitverkocht. In De Vorstin komen we dit jaar ook weer op 19 december. Daar kijken we ook weer echt naar uit.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.