Premium

IKC Nederhorst lijkt brug te ver

Nederhorst den Berg

Een Integraal Kind Centrum (IKC) in Nederhorst den Berg lijkt lastig te realiseren.

Dat laat wethouder Jan Klink van Wijdemeren desgevraagd weten. ,,Een locatie voor een IKC in dit dorp zal in elk geval moeilijk worden.” Dat heeft volgens hem te maken met de onderwijsstichtingen. ,,Het is aan hen om knopen door te hakken”, aldus de wethouder.

Hij wijst er wel op dat ’de ambities uit het bestuursakkoord om een derde IKC (in Nederhorst dus, red.) te realiseren’ nog steeds overeind staan. ,,Met de betrokkenen volgt binnenkort dan ook een gesprek. Als daar nieuwe inzichten uit naar voren komen zal ik de gemeenteraad hierover informeren.”

Volgens Jan Klink zien de verantwoordelijke onderwijskoepels (stichtingen) wel mogelijkheden voor een Integraal Kind Centrum in het dorp Kortenhoef, maar moet daarover nog wel overlegd worden. Stichtingen Proceon (PC) en Talent Primair (openbaar) zouden daarvoor de koppen bij elkaar moeten steken. De katholieke onderwijskoepel doet daarbij niet mee. In Kortenhoef heb je nu de Curtevenneschool (openbaar), de Regenboogschool (PC) en de St. Antonius (RK).

Feit is wel dat een aantal scholen in Wijdemeren minder dan honderd leerlingen heeft. Dat zijn de Joseph Lokinschool in Ankeveen (RK), de Catamaran in Loosdrecht (openbaar) en de Warinschool (PC) in Nederhorst. De Meester Kremerschool in Nederhorst (ook openbaar) heeft iets meer dan honderd leerlingen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.