Gemeente Gooise Meren waarschuwt voor duistere inzamelactie voor nabestaanden van slachtoffer busongeval

Alexander Poort
Bussum

Er is op internet een doneeractie begonnen voor de nabestaanden van de vrouw die vorige week verongelukte in Bussum. De gemeente Gooise Meren waarschuwt nadrukkelijk dat zij niets met deze actie te maken heeft.

Snel na deze mededeling heeft de site de actie offline gehaald. ’Graag komen wij in contact met degene waar deze actie voor is opgezet’, valt er nu te lezen.

Of er inmiddels contact is geweest tussen de site en de initiatiefnemers, of de nabestaanden van het slachtoffer is niet bekend. ,,Wij hebben geprobeerd contact op te nemen met de initiatiefnemer, maar kregen zowel via de mail als via de telefoon geen contact’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Ook deze krant kreeg geen reactie van de site doneerfonds.nl. Het is dan ook niet bekend wie de actie is gestart en of het geld op de juiste plek terechtkomt. In de toelichting op de actie stond onder meer dat ’het geld via de gemeente Bussum bij de juiste personen terecht zal komen’. Dit is echter pertinent niet waar.

,,Wij werden door een inwoner geattendeerd op deze actie. Wij hebben hier als gemeente absoluut niets mee van doen’’, verklaart de woordvoerder van de gemeente. ,,Bij de gemeente komt geen geld binnen en donaties worden ook niet via de gemeente verdeeld’’, verklaart de gemeente Gooise Meren.

Sowieso is het vreemd dat in het originele bericht wordt verwezen naar ’de gemeente Bussum’. Deze gemeente is na de fusie met Naarden en Muiden opgegaan in de gemeente Gooise Meren. De originele actie verwijst ook naar de facebookpagina van ’burgemeester Hans ter Heegde’, terwijl de burgemeester van Gooise Meren de naam Han draagt.

Het is niet bekend hoe lang de actie al online staat. Ook hoeveel geld er mogelijk al is overgemaakt is onduidelijk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.