Achttienjarige bestuurder zware crash Laren aangehouden: geen rijbewijs, wel drank op

© Caspar Huurdeman
Laren

De bestuurder van de dit weekeinde op de Rijksweg-West in Laren gecrashte auto is aangehouden. De achttienjarige Laarder zat dronken achter het stuur en had bovendien geen rijbewijs.

Dit meldt de politie.

De auto - een Fiat 500 - verongelukte zaterdagavond iets voor tien uur op de Rijksweg-West, ter hoogte van het viaduct over de Hilversumseweg. De auto schampte de reling, sloeg diverse keren over de kop en kwam in de berm tot stiltstand. De Fiat raakte zwaar beschadigd.

De drie inzittenden raakten allen gewond bij het ongeluk. Het gaat behalve om de bestuurder om nog twee jongeren. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De aard van de verwondingen is niet bekend, net als hoe het nu met ze gaat en of ze nog in het ziekenhuis liggen.

De Verkeers Ongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft zaterdagavond tot middernacht onderzoek naar het incident gedaan.

,,Maar de precieze oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk”, meldt een woordvoerster van de politie. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden omdat dit wellicht kan helpen bij het onderzoek.

Het verhaal doet de ronde dat diezelfde avond in het Tergooi-ziekenhuis de vader van een van de betrokkenen zou zijn aangehouden. De politie kan of wil dit niet bevestigen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.