HV Eemland laat bonuspunten liggen tegen Aalsmeer

HV Eemland laat bonuspunten liggen tegen Aalsmeer
Guido Werensteijn scoort voor HV Eemland (hier tegen EHC).
© Archieffoto
Soest

De handballers van HV Eemland hebben de competitie hervat met een thuisnederlaag tegen Aalsmeer 3: 31-40.

„Dit waren bonuspunten geweest”, doelde John van Gulik op het feit dat met Aalsmeer 3 de nummer twee van de eerste divisie op bezoek kwam in Beukendal. „Op papier is het inderdaad geen schande om van deze ploeg te verliezen, maar een verschil van negen goals is best veel”, erkende de coach.

De basis voor dat verschil werd al in de openingsfase van het duel gelegd, want Eemland keek in no time tegen een 0-5 achterstand aan. „We begonnen niet heel scherp en dat is jammer, want daardoor hebben we de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen”, baalde Van Gulik.

Ook in het restant van de eerste helft kreeg Eemland geen vat op het spel van de bezoekers. In de rust stipte Van Gulik dan ook aan wat er misging: „We kwamen niet goed in de beweging, waardoor we aanvallend onmachtig waren. Ook moesten we scherper zijn in de dekking.”

Die analyse sorteerde effect, want in de tweede helft kwam de thuisploeg een stuk beter voor de dag. De nederlaag kon niet meer voorkomen worden, maar door fel van zich af te bijten maakte Eemland er wel een nederlaag met perspectief van. „De tweede helft was goed, zeker in vergelijking met de eerste”, concludeerde Van Gulik. „We hebben het goed opgepakt en een basis gelegd voor de komende weken.”

Dat is nodig ook, want Eemland had de bonuspunten in de strijd tegen degradatie goed kunnen gebruiken. „We denken nog vijf wedstrijden te moeten winnen om ons sowieso veilig te spelen”, vertelde Van Gulik. „Dat is een mooie uitdaging, maar we gaan er zeker voor. Langzaam maar zeker stroomt de ziekenboeg leeg, dat scheelt een hoop.”

Zaterdagavond gaat Eemland op bezoek bij DIOS. „Een ploeg die ons vaak wel ligt”, besloot Van Gulik hoopvol.

Meer nieuws uit Sport Regionaal