Premium

Column Wouter Klootwijk: Elektrische scheten

Column Wouter Klootwijk: Elektrische scheten

Wouter Klootwijk is programmamaker en schrijver. Maar hij is bovenal geïnteresseerd in alles wat met eten en drinken te maken heeft of daar tegenaan schuurt.

Aapje wou eens lollig zijn. Beet in de billen van de kapitein. Oud kinderrijmpje. Het is in varianten op het internet te vinden. Met en zonder billen. Overbezorgde mensen dachten dat het rijm kinderzielen kon bederven, vanwege de kont van de kapitein. Ze verzonnen een beschaafdere versie waarin het aapje in de neus beet van zijn baas. Maar dan loopt het tweede zinnetje niet meer zo lekker, cultuurbarbaren!

Mogelijk zijn er volwassenen die denken dat moderne kinderen de billen van de kapitein geen reet interesseert. Nou wel degelijk en niet alleen zijn kont, maar wat hij er mee kan doen. Tot verbazing en ergernis van sommige ouders, die er zelfs het internet mee opgaan voor hulp. Zoek op computer of telefoon het woord poepscheet en lees wat een stomverbaasde moeder met de wereld delen wil.

’Kennelijk ben ik als moeder opeens in de poepscheet fase beland. Voorheen wist ik niet dat deze bestond. Maar na weken achtereen dezelfde woorden voorbij te horen komen, kan ik niet anders concluderen dan dat dit een fase is. Ook bij andere kinderen. Dikke pret als je vijf of zes bent. De woorden worden heel vaak gebezigd. Liefst in combinaties. Poep-mama vond zoon een hilarische combinatie. Zet er nog een kleuter bij en de poep- en scheetwoorden (met bijbehorende schaterbuien) zijn niet van de lucht. Eerlijk gezegd ben ik het soms poep-moe. Helaas lees ik nergens hoe lang de poepscheet fase duurt.’

Mevrouw, het gaat bij veel mensen nooit over!

Twee jaar geleden maakten autojournalisten er voor het eerst melding van. Een 1-aprilbericht. Het kon niet waar zijn. De geavanceerde auto Tesla uit de Verenigde Staten, zou worden uitgerust met scheetkussens. Voorheen (of nog?) waren deze kussens te koop in gespecialiseerde fopwinkels. Kussen opblazen en op de stoel leggen waar zometeen vervelende visite op gaat zitten. Een scheet! Visite in verlegenheid, rooie kop, kinderen en soms ook hun ouders in een deuk.

Een elektrische Tesla was tot nu te duur voor gewone mensen. Dat is hij nog steeds voor de allergewoonsten, maar er zijn mensen onder ons die zich er nu een kunnen veroorloven. Voor een halve ton (50 duizend euro). Dit zogenoemde middenklasse model verovert in Nederland de automarkt. Er is een ware run op, ook omdat de regering Teslarijders voordeel biedt. Geen wegenbelasting. Dat komt omdat de regering denkt dat Tesla’s laag vliegen.

Nieuwe kindermop: Wat is het verschil tussen een mens en een Tesla?

Een Tesla heeft geen uitlaat. Lachen!

Meer dan dertigduizend ’goedkope’ Tesla’s zijn al besteld in Nederland. Een nieuwe achterbankgeneratie dient zich aan. Kinderen van Tesla-ouders, die gierend van de lach uit de auto rollen, als ze naar school zijn gebracht. Omdat het echt waar is. De auto is voorzien van elektronische scheetkussens. Te bedienen met een groot beeldscherm voor het dashboard.

Troost voor Teslaloze kinderen. Na een flink bord gezonde bruine bonen kan het ook. Spectaculair en niks elektrisch. Levensecht!

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.