Vrouw overleden bij aanrijding in Bussum tussen bus en meerdere auto’s

© Mizzle Media

1 / 7
Internetredactie/Mirjam van Twisk
Bussum

Bij een ongeluk op de Comeniuslaan in Bussum is woensdagmiddag een vrouw overleden. Ze bestuurde een bakfiets die werd aangereden door een bus. De vrouw uit Naarden raakte bekneld onder de bus. In de bakfiets zat een kind. Dat is na de aanrijding ondergebracht in een nabijgelegen woning.

Het kind raakte niet gewond.

De bus, die vol passagiers zat, ramde ongeveer zeven auto’s. Volgens een woordvoerder van de brandweer sloeg de bus op hol en ramde de auto voor de bus plus enkele geparkeerde auto’s.

De vrouw en het kindje in de bakfiets kwamen uit tegenovergestelde richting en werden frontaal geraakt. De vrouw overleed ter plekke.

Het ging om een door NS ingehuurde pendelbus die reed vanwege een sein- en wisselstoring op het spoor. Het ongeval vond rond 16.30 uur plaats in de richting van Weesp.

De weg werd afgezet om de vele hulpdiensten te laten werken. In Bussum ontstond een verkeerschaos door de afgesloten weg.

In de bus raakte niemand gewond. Ook inzittenden van de auto’s raakten niet gewond. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio was er in de straat sprake van "chaotische taferelen". Het vermoeden bestaat dat de chauffeur van de bus onwel is geworden. Dat wordt nog onderzocht.

De passagiers en meerdere getuigen op straat zijn door de politie opgevangen. Zij legden, volgens een woordvoerster van de politie, uiteenlopende verklaringen af over de toedracht van het ongeluk. Sommigen meldden dat de buschauffeur onwel was geworden, anderen spraken van een ’op hol geslagen bus’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.