Minister Grapperhaus spreekt op avond over ondermijning in Hilversum

Minister Ferdinand Grapperhaus.

Minister Ferdinand Grapperhaus.© foto ANP

Leander Mascini
Hilversum

Ferdinand Grapperhaus zal op dinsdagavond 28 januari in Hilversum praten over ondermijning. De Minister van Justitie en Veiligheid doet dat op een thema-avond van de Hilversumse CDA fractie.

De hele avond in sociëteit De Unie zal gaan over ondermijning. Dat is als criminelen gebruik maken van diensten van de ’bovenwereld’. Hierdoor raken boven- en onderwereld met elkaar verweven. Een voorbeeld is het witwassen van geld, maar ook kweken van wiet en motorbendes worden gezien als ondermijning.

Niet alleen Grapperhaus zal het woord voeren op de thama-avond van het CDA. Burgemeester Pieter Broertjes zal vertellen hoe het er nu voor staat in de mediastad. De afgelopen jaren heeft Hilversum de jacht geopend op ondermijnende activiteiten. De afgelopen maanden zijn diverse drugspanden gesloten door Broertjes.

’In het Hilversumse ondermijningsbeeld zijn de thema’s witwassen, handel in- en gebruik van drugs, criminele spilfiguren en ondermijning in de vastgoed- en detailhandel branche topprioriteit’, stelt het CDA.

’Maar hoe zorg je voor een goede integrale informatiepositie? Hoe pak je ondermijnende activiteiten aan? Hoe herken je ondermijnende activiteiten? Hoe zorg je dat er barrières worden opgeworpen en hoe zorg je voor een weerbare samenleving?’ Tijdens deze thema-avond hoopt de fractie deze vragen te beantwoorden.

Aanmelden kan via info@hilversum.cda.nl. De avond in De Unie zal op 28 januari om 19.00 uur beginnen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.