’Happy Newyear’ in noodlokaal Augustinusschool na brandbom

Leerlingen van groep 3 krijgen les in een noodlokaal.© STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS

Leander Mascini
Hilversum

De klas is versierd met Happy Newyear’-slingers en ’2020’-ballonnen. Toch is de les in het nieuwe jaar voor de kinderen van groep 3 van de Augustinusschool anders dan in 2019. Hun stoeltjes en tafels staan namelijk in een noodlokaal.

Vandalen sloopten tijdens de jaarwisseling de klas met een brandbom. De schade was zo groot dat het lokaal voorlopig niet meer te gebruiken is. „Dankzij de hulp van veel ouders en leerkrachten konden alle leerlingen weer van start vanochtend”, vertelt een woordvoerster van de Alberdingk Thijm Scholen, de scholengemeenschap waar de Augustinusschool onder valt. „Het extra lokaal (dat al aanwezig was in het pand, red.) is nu tijdelijk in gebruik door de leerlingen van groep 3. Ze vinden het allemaal heel erg wat er is gebeurd.”

Een deel van de schade moet nog worden hersteld. „Alle beschadigde ruiten zijn opnieuw ingemeten en besteld, zodra deze binnen zijn worden ze er direct ingezet. Een technische keuring moet nog uitwijzen wat er verder bouwkundig moet gebeuren”, aldus de woordvoerster.

Lees ook:

-> Nog geen aanhoudingen voor slopen scholen Kerkelanden tijdens jaarwisseling

-> Klas Hilversumse Augustinusschool moet naar noodlokaal door brandbom vandalen, Goudenregenschool: ’Kinderen moeten niet denken dat dit normaal is’

-> Vandalen slopen Augustinusschool en Goudenregenschool in Hilversum: ’Enorme knallen. Alles stond te trillen. Zo zwaar’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.